Top
Odd Ivar_artikkel

Odd Ivar Solvold får en Kinderegg-følelse

Odd Ivar Solvold skulle i utgangspunktet ikke bytte kjøkkenventilator, men etter noen lette søk på Google og noen videoer senere ble han fascinert og overbevist. I dag har Odd Ivar Solvold en BORA Professional installert i sitt kjøkken hjemme i Sandefjord. Når han har venner på besøk viser han stolt frem sin BORA Professional og forteller at han koser seg litt ekstra når misunnelsen lyser i deres øyne. Samtidig mener han at det er viktig å få frem hvor bra produktet er. Odd Ivar har BORA Professional med to ventilatorer, to sonefrie induksjonstopper og en gass koketopp. På grunn av utformingen på kjøkkenet valgte han kullfilter i stedet for å sende luften ut. Kullfilteret ligger i sokkelen og inneholder 8,5 kilo aktivt kull som jobber effektivt med å rense luften og fjerne lukt som vanligvis oppstår med matlagning. Her sparer man også energi ved å rense luften som er inne i huset i stedet for å sende all varm luft ut.  Han har jobbet med benkeventilasjon før, men mener at BORA skiller seg ut på grunn av den høye effekten. Han trekker frem flere fordeler som gjør løsningen optimal.

«Først og fremst ble jeg fascinert over at den var så enkel i utførelse og at overflaten ble så «ren». At det ikke var noe som stakk opp og tok rommet. Når jeg så effekten ble jeg imponert og den kan jeg nå også bekrefte. Jeg kan steke på fire plater samtidig og den trekker av nesten all os uansett hvor mye jeg steker. Så det er rett og slett effektiviteten som er det helt unike, men alle fordeler gir meg en slags Kinderegg-følelse. Jeg aldri før har kunnet steke på så høy varme og få bort stekeosen på en så enkel og elegant måte.»

Det var nettopp dette som var visjonen til BORA’s grunder, Willi Bruckbauers, å skape en effektiv benkventilator som klarte å møte de høye kravene i forhold til teknologi og estetikk. BORA Professional var den første modellen som ble produsert, og det unike med Professional er de ekstra dype koketoppene på 54 cm, en rullende funksjon for selve ventilatoren og matchende kontrollbrytere som felles pent inn i forkant av benken. 



BORA har definert og rendyrker syv klare fordeler:

1. Matlaging uten lukt
2. Energibesparende (max. 400 m³/t istedet for omtrent 1000 m³/t)
3. Stillegående (max. 54 dB siden viften ikke er plassert rett foran hodet)
4. Lett å rengjøre (de 3 delene av trekkventilen går rett inn i oppvaskmaskinen)
5. Eksklusivt, prisvinnende design (Red Dot 2012) – laget i solide materialer som rustfritt stål
6. Siste utvikling innen kjøkkenarkitektur: økt fleksibilitet av rombruk og plassering
7. Fritt utsyn, åpen samtale i et dynamisk kjøkken

Men Odd Ivar belyste en ny fordel, og det var varmen som kommer fra tradisjonelle koketopper. BORA ventilatoren trekker ned os, damp og lukt, men den tar også bort all den varmen som stiger forbi ansiktshøyde og dermed gir et mer behagelig arbeidsmiljø for kokken.

Ørjan Johannesen peker på BORA Professional

Odd Ivar Solvold er tre ganger Norgesmester og er coach og manager for Ørjan Johannessen som vant Bocuse d’Or 2015.

 

Vil du vite mer om BORA Professional eller se den live og få en demonstrasjon, besøk en av våre forhandlere.