Proffsyklistenes drømmeturer – Lysevegen

Lysevegen, Norge – Et tips fra Frederik Wandahl

PROFFSYKLISTENES drømmeturer med Frederik Wandahl. I denne artikkelserien finner du noen favorittstrekninger til noen av rytterne fra sykkellaget BORA–hansgrohe. Sykkelturtips som betyr mer enn trening.

Ja, også sykkelproffer drømmer om ruter de ennå ikke har syklet. Helt øverst på ønskelisten til danske Frederik Wandahl står den utrolig vakre Lysevegen ved enden av Lysefjorden i Norge.

“Siden jeg så denne utrolige stigningen på et bilde en gang, har jeg vært fullstendig fascinert.

Og det er målet mitt å sykle opp der sammen med en venn når jeg har fri en gang”. Dette forteller den 20 år gamle dansken som hadde sin første proffsesong hos BORA – hansgrohe i 2021. Selv når han en sjelden gang har fri, setter han seg med glede på sykkelen. Dermed er det ikke umulig at han snart virkeliggjør drømmen sin.

Enestående natur

Det som venter ham, kan man med god samvittighet si er helt enestående: Fra bygda Lysebotn går veien først inn i en 1 100 meter lang tunnel. Etterpå svinger den seg opp til 640 meter via 27 krappe hårnålsvinger. Der ligger restauranten Øygardstølen med en spektakulær utsikt over den 42 kilometer lange Lysefjorden.

Proffsyklistenes drømmeturer – Lysevegen

For Frederik Wandahl karakteriserer seg selv som en “god klatrerytter”. Derfor passer denne skandinaviske kraftprøven perfekt. Fjellovergangen ble bygget og offisielt innviet i 1984. Veien var tenkt å gi tilgang for utbyggingen av Tjodan kraftverk, men utviklet seg raskt til en turistmagnet. Og innbyggerne i Lysebotn var også takknemlige. Man kunne nemlig bare komme dit med båt før Lysevegen ble bygget.

Vi ønsker deg velkommen til Norge og håper du får en GOD TUR, Frederik!

Ruteinfo

Start/mål: Lysebotn/Øygardsstølen
Strekning: 7,3 km
Stigning: 640 m/Nedover: 640 m

Frederik Wandahl, 20, er Danmarks yngste syklist på UCI World Tour i 2022, Sykler for sykkellaget BORA – hansgrohe.

Følg Frederiks opplading til World Tour, hans ambisjoner og drømmer og hans beste tips til trening og kosthold på våre Facebook-sider!

Tekst: Martin Fraas – Bilder: BORA – hansgrohe / Christof Kreutzer T,  Bettiniphoto, SpectacularNorway

Flere artikler i serien PROFFSYKLISTENES drømmeturer:

Daniel Oss – Fra Gardasjøen til Lago di Valvestino i Italia

Emanuel Buchmann – Tourmalet

________________

Se BORA benkeventilator i aksjon hos en våre dyktige forhandlere over hele Norge: