Proffsyklistenes drømmesykkelturer

Sykling fra Gardasjøen til Lago di Valvestino i Italia – Et sykkeltips fra Daniel Oss

I denne artikkelserien, PROFFSYKLISTENES drømmeturer, presenterer vi noen sykkeltips og favorittstrekninger til 3 av rytterne fra sykkellaget BORA–hansgrohe. Sykkelturer som byr på mye mer enn bare trening. Her er proffsyklistenes drømmetur ved Gardasjøen.

Daniel Oss er født i Trento og er glad i de varierte sykkelrutene langs Gardasjøen. Max Schachmann forstår Daniels følelser for området fullt ut. På en felles treningstur ble han stående en liten stund, bare for å nyte utsikten. Proffsyklistenes drømmetur ved Gardasjøen strekker seg opp til Lago di Valvestino.

Proffsyklistenes drømmetur ved Gardasjøen

Gardasjøen går for å være perfekt treningsterreng blant mange proffe sykkelryttere og hobbysyklister. Det er mye på grunn av variasjonen de ulike sykkelrutene har å by på. Fra fjellet Monte Bondone i nord med hårnålssvinger som bukter seg helt opp til 1 650 m.o.h. – til snorrette fartsetapper. Her er det bare å velge og vrake i ulike variasjoner. En annen fordel er at selv om vinteren er kald så er den som oftest frostfri og med lite nedbør. Perfekte forutsetninger for syklister – særlig når sykkelsesongen skal forberedes.

Daniel Oss fra sykkellaget BORA – hansgrohe er født et steinkast unna, i Trento. Han har vært glad i sykkelturene rundt Gardasjøen helt siden ungdomstiden. “Jeg synes det er like vakkert hver gang”, sier han begeistret. “Dyre- og plantelivet er enestående. Noen ganger ser jeg hjort tidlig om morgenen.”

Lago-di-Valvestino

En favoritt blant sykkelrutene hans ligger sørvest for sjøen der klimaet er mildt og behagelig. Sykkelrunden ved Lago-di-Valvestino starter og slutter i San Felice del Benaco. Ruten er karakterisert som krevende, men har den fordelen at veidekket er av god kvalitet hele veien. Dessuten er det lite trafikk på mesteparten av runden.

“På veien opp fra Gargnano til Lago di Valvestino nyter jeg synet av seilbåtene på sjøen langt der nede”, forteller Daniel Oss. “Og på grunn av det submediterrane klimaet vokser det palmer overalt.”

Rundens høydepunkt for ham er Idro-sjøen. “Den glitrer ofte i lyseblått og turkis. Noen ganger går jeg av sykkelen og tar en selfie.” Før den lange og spektakulære turen nedover mot Saló.

“Denne runden”, oppsummerer Daniel Oss, “er perfekt både med tanke på trening og natur.”

Ruteinfo

Start/mål: San Felice del Benaco
Strekning: 89,2 km
Stigning: 2050 m/Nedover: 2050 m

Tekst Martin Fraas – Bilde: BORA – hansgrohe / Christof Kreutzer T

Flere artikler i serien PROFFSYKLISTENES drømmeturer:

Frederik Wandahl – Lysevegen i Norge

Emanuel Buchmann – Tourmalet i Frankrike

Se BORA benkeventilator i aksjon hos en våre dyktige forhandlere over hele Norge: