Friends Arena valgte BORA

Front cooking: BORA benkeventilasjon er det naturlige midtpunkt i VIP avdelingen til Friends Arena i Stockholm.

Vi har aldri angret på at vi valgte BORA benkeventilasjon til front cooking løsningen på VIP avdelingen til Friends Arena, sier eieren og byggherren.

Friends Arena var på jakt etter et system som oppfylte høye krav til design, funksjon og kvalitet. Valget falt på BORA benkeventilasjon, noe både eier, leietaker og kundene er svært fornøyde med.

I Stockholm finner du Friends Arena, en flerbrukshall som blant annet blir brukt av Sveriges herrelandslag i fotball, mange store konserter og andre arrangementer. Arenaen rommer 50 000 sittende tilskuere.

På VIP avdelingen ønsket de å ha en løsning som gjorde det enkelt å lage mat foran gjestene uten at det var en fritthengende vifte over koketoppen. Valget falt derfor på BORA som gjør kjøkkenløsningen mer åpen ved å ha ventilatoren i benken, der matosen oppstår.

Å lage mat foran gjestene er blitt mer og mer populært. Front cooking kalles det på fagspråket. Det ser vi hos flere restauranter som lager flyttbare front cooking-løsninger, som Madkælderen Koldinghus og Michelin-restauranten Fredrikshøj i Århus. De lever av å overraske kundene og tilby dem noe helt utenom det vanlige.

Å få tilberedt maten rett foran dine egne øyne fører til en helt egen nærhet til maten, smakene og de råvarene som blir brukt. Nesten som å være på besøk hos noen venner. Dette er nok også blitt mer i fokus siden veldig mange er opptatt av å spre opplevelser og dele fine stunder med hverandre i sosiale medier. Det å få laget maten der det skjer kan være med på å gjøre noe med hele totalopplevelsen. Og sjansen for at noen sprer et bilde og flere tusen andre får øynene opp for opplevelsen kan føre til enda flere besøkende.

Spørsmål? Kontakt oss!