FAQ om BORA benkeventilator

FAQ – Frequently asked questions. Ofte stilte spørsmål om BORA. Finn svaret på ditt spørsmål her!

Vi får en del spørsmål i forbindelse med BORA. Men det er ikke så rart. BORA Benkeventilasjon er et nytt og innovativt produkt, så det er ikke så rart at det stilles mange spørsmål. Her er en samling FAQ om BORA:

Håper du finner svar på DITT spørsmål her. Ellers må du ikke nøle med å kontakte oss!

Klikk på +tegnet ved hvert spørsmål for å se svaret!

Ørjan Johannessen vant Bocuse d’Or 2015. Odd Ivar Solvold, 3 x Norgesmester og Ørjans coach. Begge har BORA på sitt eget kjøkken.

BORA Downdraft benkeventilator koketoppavtrekk

Hvordan virker downdraft - BORA benkeventilator?

Det er enkle fysiske prinsipper som ligger bak en benkeventilator. Nemlig at damp stiger med 1 meter/sekund. BORAs downdraft trekker dampen ned med en hastighet på 4 meter/sekund.

BORAs avtrekksvifte genererer en horisontal luftstrøm som tar med seg 100 prosent av dampen fra kjeler og panner. Fett og os trekkes ned direkte der det oppstår.

Dette hindrer varm, fettet damp og ubehagelig odør i å spre seg i rommet, slik tilfellet er med tradisjonelle avtrekkshetter som skal trekke damp, fett og os en hel meter opp i luften før det fanges opp.

Bak BORA benkeventilasjon ligger det over 60 patenter og 10 år med forskning og optimalisering på ventilasjonsteknikk.  For å skape et så effektivt og stillegående produkt som mulig jobbes det kontinuerlig med perfeksjonering, forskning og luftteknikk.

Les mer om luftens hastighet i BORA Downdraft her!

Hvor mye plass mister jeg under benken?

Generelt mister du veldig lite plass. En BORA vifte opptar adskillig mindre plass i skapene enn en tradisjonell gammeldags kjøkkenhette.

Plassbehovet til en BORA variere fra modell til modell og om du skal ha utluft eller kullfilter.

Vår kompakte modell, Bora basic bygger kun 19,2 cm under selve platetoppen. Så her mister du ingen plass overhodet. Og når vi først snakker om «over hodet» – med en BORA kan du ha hva du vil over hodet – eller ingenting. Fordi du ikke trenger kjøkkenhetta!

Den største modellen vil oppta litt plass i bak-kant av benkeskapene dine. Men fordi selve koketoppen – og dermed kokesonene – er så store, anbefaler vi å bruke ekstra benkedybde. Dermed vil utluftingsrør – eller kullfilter – komme bak skuffer og skap og du vil heller ikke her miste oppbevaringsplass.

BORA Basic - ikke bare har denne benkeventilatoren markedets største induksjons-kokesoner. Du mister heller ingen plass under benken.

BORA Basic – ikke bare har denne benkeventilatoren markedets største induksjons-kokesoner. Du mister heller ingen plass under benken.

Hva med SØL eller hvis det KOKER OVER?

BORA benkeventilatorene er bygget slik at det ikke er noe problem om det skulle koke over, eller om man skulle være uheldig å velte grøtkjelen oppi viften. Basic enheten f.eks. kan romme over 3 liter væske.

Alle BORA benkeventilator-modellene er bygget slik. Væsken kan ikke nå eller gå utover motorer.

Markedets enkleste rengjøring av kjøkkenvifte

Det er i tillegg superenkelt å rengjøre alle delene på alle modellene. Du napper de fleste delene løs og setter dem i oppvaskmaskinen. Fordi fettfilter og rister er laget av rent rustfritt stål, vil de kunne vaskes om og om igjen uten å korrodere eller slites.

Altså – overkoking eller søl – ingen problem.

Takler BORA benkeventilator høye kjeler?

Mange spør hvordan damp kan trekkes ned fra høye kjeler…

Er kjelen over 25 cm høy så anbefaler å bruke et lokk på kjelen som åpnes på skrå, mot viften, med en sleiv eller lignende.Se filmen som er tatt opp på vårt showroom på Skøyen i Oslo:

Fuktighet - hvor blir den av i BORA downdraft?

Hvor blir det av dampen og fuktigheten som trekkes ned i en BORA benkeventilator?

Fuktigheten ledes ut, gjennom ventilasjonsrør der hvor det er utluft.

BORA benkeventilatorer med kullfilter har en automatisk og lydløs after-run-funksjon som resirkulerer luften etter at koketiden er ferdig. I løpet av denne after-run-perioden (15 minutter) vil fuktigheten rundt koketopp og i rommet være tilbake til utgangspunktet.

Les mer om fuktighet her!

Test av fuktighet beskrives i filmen:

100% cleanrate – hva er det?

For å kunne sammenligne resultatene for ulike avtrekkssystemer på en objektiv måte ble Cleanrate metoden utviklet.
100 % i Cleanrate betyr at det blir som å lage mat i fri luft.
BORA fjerner matosen der den oppstår og derfor har BORA en Cleanrate på 100 % – et resultat konvensjonelle avtrekksvifter bare kan drømme om.

Opplev matlaging i frisk luft du også. Se og opplev BORA hos en forhandler nær deg!

Passer BORA i alle kjøkken?

Ja! Fordi det er så mange valgmuligheter og modeller finnes det en BORA for ethvert kjøkken!

På alle modellene kan du velge utluft via ventilasjonskanaler eller om du vil ha kullfilter som renser og resirkulerer luften via topp kvalitet kullfilter.

Enten du planlegger helt nytt kjøkken eller bare skal bytte ut koketopp og kjøkkenhette. BORA benkeventialtor produserer egne ventilasjonsrør og ventilasjonskanaler – som er markedets «raskeste rør». Dette sikrer optimal effekt og at du får EN leveranse – koketopp, ventilator og rørkanaler i en leveranse.

Du får hjelp til planlegging hos våre flinke kjøkkenforhandlere, så der er bare å ta kontakt! Vi, i Engebretsen AS, kan også hjelpe deg hvis du lurer på noe. Ta kontakt med oss!

Kontaktskjema (horisontal)

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.