Hva skjer dersom det koker over på en BORA benkeventilator?

, ,

Ja, hva skjer dersom det koker over på en BORA benkeventilator? Eller hvis du søler mat eller væske ned i den integrerte ventilatoren?

Dette er noe av de første du tenker på når du hører om BORA første gang. Derfor er «hva skjer dersom det koker over?» et av de spørsmålene vi oftest svarer på.

Det korte svaret

Ingenting skjer dersom kjelen koker over eller du søler ned i ventilatoren.

Vi skal forklare hvorfor her. Hvorfor BORA benkeventilator er verdens enkleste ventilator å rengjøre. Og hvorfor det selges millioner av BORA’er i over 60 land, over hele verden.

Rett i oppvaskmaskinen

Dette gjelder alle BORA’s benkeventilatormodeller:

Umiddelbart under ventilatorristen sitter det et fettfilter. Fettfilteret er ikke bare helt suverent til å fange alt matfett og fett-os som suges ned i viften. Det inneholder nemlig også en væskebeholder.

Det geniale er at både filteret/væskebeholderen og ventilator-risten enkelt løftes ut. Og deretter kan de vaskes i oppvaskmaskinen.

xxx2

Så enkelt og praktisk rengjør du BORA benkeventilator

 

Dersom det koker over på en BORA benkeventilator…

Du har sikkert opplevd at pastaen eller kakaoen koker over. Det er veldig kjedelig, men det kan skje den beste.

Væsken renner utover til alle kanter. Som et resultat vil også noe renne ned i ventilatoren. I de aller fleste tilfeller vil beholderen på fettfilteret være stor nok til å romme en vanlig overkoking.

Hvis du skulle være så uheldig å søle enda mer, så sitter det enda et kar under fettfilteret som rommer over 3 liter. Som oftest vil det være tilstrekkelig å tørke dette karet med en fuktig klut, men du kan også klippse det løst og spyle det.

Og viktigst av alt: Skulle det, mot formodning renne væske ned i avtrekket, tar ikke elektronikken skade. Luftstrømmen ledes nemlig helt atskilt fra elektronikken.

 

Kun solide og ekte materialer

BORA bruker kun solide og bærekraftige materialer. Materialene tåler en skikkelig støyt.

 

 

Solid fettfilter i rustfritt stål

Fettfiltrene til BORA er A+ merket og fanger rundt 98% av alt fett som suges ned i ventilatoren. Stol på oss; det er mye fett. Alt fettet du ellers må tørke vekk fra overflater på kjøkkenet.  Fettet du vasker ut av hår og klær.  Alt dette fettet du kjenner dersom du bruket en tradisjonell kjøkkenhette. Med BORA benkeventilator havner alt dette fettet i fettfilteret. Noe som medfører at både du og kjøkkenet ditt er like rent. Selv etter å ha stekt bacon.

Det eneste som er grisete er fettfilteret. Derfor består fettfilteret til BORA av flere lag med rustfritt stål. Og dermed kan du vaske det uendelig mange ganger i oppvaskmaskinen, uten at det ruster eller mister effekten.

 

Hva skjer dersom det koker over på en BORA benkeventilator?Deksler som tåler «alt»

Ventilator-dekslene til BORA har forskjellig utforming. Det varierer fra modell til modell. Det de imidlertid har til felles er kvaliteten og at de er lette å håndtere. På moderne kjøkken går det for seg – og hvitevarer bør tåle røff behandling og varme.

BORA bruker en kombinasjon av rustfritt stål, hardplast av typen som brukes på medisinsk utstyr og DLC – Diamond Like Carbon. Alle deler er enkle å håndtere og tåler oppvaskmaskin, kontakt med varme gryter og spisse gjenstander etc.

 

Renslig ventilator

BORA har verdens enkleste rengjøring. Hvor ofte vaskes den gammeldagse kjøkkenhetten rundt omkring? Med BORA er det ekstremt enkelt å kippe alt inn i oppvaskmaskinen. Det medfører at BORA-eiere har ekstremt rene kjøkkenvifter – ja rene kjøkken generelt, vil vi påstå.

Illustrasjon - de nyeste kjøkkentrendene - BORA Pure downdraft - Hva skjer dersom det koker over på en BORA benkeventilator?Lang historikk

Vi snakker jo fremdeles om hva som skjer dersom det koker over på en BORA benkeventilator. En tilleggsopplysning vi gjerne vil dele er at vi har jobbet med BORA i mange år. Og vi har aldri hørt om en BORA som har blitt ødelagt av søl i ventilatoren!

BORA benkeventilatorer er bygget opp slik at elektronikken i ventilatoren er helt atskilt fra luftstrømmen. Altså – ingen grunn til bekymring.

10 års teknologisk forsprang

BORA har laget benkeventilasjon siden 2007. De har 10 års teknologisk forsprang på konkurrentene. I tillegg har du en annen sikkerhet som BORA-kunde: BORA driver kun med benkeventilasjon. De har verken støvsugere eller kjøleskap i produktporteføljen. Som resultat har de 100% fokus på benkeventilasjon. 100% fokus på å fjerne avfallsstoffer fra matlagingen mest mulig effektivt og lydløst.

Bilde av BORA Classic 2.0 benkeventilator med fleksibel induksjonstopp og teppanyaki - Hva skjer dersom det koker over på en BORA benkeventilator?

Best i test

BORAs egen forsknings- og utviklings-avdeling kalles sentrum for innovasjon. Der har de kun ett mål for øyet! BORA skal være best. Best på ventilator-effekt, sikkerhet, induksjon, rengjøring, støynivå. Best på kvalitet, miljøhensyn, filtrering av lukt og fett.  Dessuten best på rørkanaler, ventiler, brukervennlighet. Ja, slik kunne vi fortsatt, og best har BORA vært siden 2007.

Derfor er også BORA kåret til best i test og er markedets mest prisbelønte og velrenommerte varemerke.

Vi håper du fikk svar på ditt spørsmål. Hva skjer dersom det koker over på en BORA benkeventilator?
Har du flere spørsmål, så titt gjerne innom vår BORA downdraft FAQ-side.

Eller kontakt en av våre hundrevis av BORA-forhandlere over hele Scandinavia!

 

Se BORA benkeventilator i aksjon hos en våre dyktige forhandlere over hele Norge:

 

 

Kontakt oss her!

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.