BORA Benkeventilator Downdraft faller i smak hos Peter Sagan

Hva er BORA benkeventilator? Jo – BORA Benkeventilator er en revolusjonerende ventilasjonsteknologi som trekker av dampen direkte fra koketoppen.

BORA er mer effektiv enn konvensjonelle kjøkkenhetter da den anvender et enkelt grunnleggende fysisk prinsipp:  Damp stiger med en hastighet på en meter pr. sekund, mens BORA koketoppventilasjon trekker av damp i en nedgående retning med en hastighet av 4 meter pr. sekund.  Resultatet er at damp og os umiddelbart blir trukket vekk slik at kokken er omgitt av frisk, ren luft og hverken hår, klær eller kjøkkenet lukter av matlagning.

hva er bora benkeventilator?BORA forener fysiske lover

Så hva er BORA benkeventilator? – og hvordan i all verden virker det?

BORA forener fysiske lover og god estetikk samtidig som de tilbyr luksuriøst design og høykvalitets benkeventilatorer som kan integreres i alle typer benkematerialer som tre, sten eller rustfritt stål. Den tekniske utrustningen er diskret gjemt vekk i sokkelen på benkeskapene slik at ingen lagringsplass går til spille.  Dette gir større frihet til å designe gode kjøkkenløsninger uten den begrensningen en hette setter.  BORA benkeventilatorer kan enkelt plukkes fra hverandre og alle deler kan settes rett inn i oppvaskmaskinen.

Det er fysisk lettere å fjerne damp direkte fra koketoppen. BORA avtrekksvifte genererer en horisontal luftstrøm som tar med seg 100% av dampen fra kjeler og panner.  Dette hindrer varm, fettet damp og ubehagelig odør i å spre seg i rommet slik som med avtrekkshetter.

 

Syv fortrinn ved Bora ventilatorer:

1. Matlaging uten lukt
2. Energibesparende  (max. 400 m³/t istedet for omtrent 1000 m³/t)
3. Stillegående (max. 54 dB siden viften ikke er plassert rett foran hodet)
4. Lett å rengjøre (de 3 delene av trekkventilen går rett inn i oppvaskmaskinen)
5. Eksklusivt, prisvinnende design (Red Dot 2012) – laget i solide materialer som rustfritt stål
6. Siste utvikling innen kjøkkenarkitektur: økt fleksibilitet av rombruk og plassering
7. Fritt utsyn, åpen samtale i et dynamisk kjøkken

BORA systemet er svært stillegående kjøkkenventilasjon. Selv ved full kraft er lydnivået kun 54 decibel. Til sammenligning gir stekende kjøtt et lydnivå på ca 70 decibel. Dette gjør BORA-systemet velegnet for moderne, åpne kjøkkenløsninger og oppholdsrom. Null matos og null støy.

BORA benkeventilasjon ble utviklet av Willi Bruckbauer, grunnlegger og CEO i BORA Lüftungstechnik GmbH. I flere ti-år har de ofte montrøst store kjøkkenhettene irritert ham. “Avtrekkshetter er bare overpriset komfyrbelysning, og jeg ønsket å erstatte dem med et mye mer effektivt system” sier den selv-ansatte snekkermester for å forklare hvordan han fikk ideen til produktutviklingen.

 

140123_BORA_Willi_Bruckbauer_Final - (9)Mindre2

Willi Bruckbauer tok den første av BORAs over 60 patenter på downdraft – og grunnla BORA  i 2007.

 

Se BORA benkeventilator i aksjon hos en våre dyktige forhandlere over hele Norge:

 

 

Kontakt oss her!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.