Støysvak kjøkkenvifte

Hva er en støysvak kjøkkenvifte?
En støysvak kjøkkenvifte, sa du? Nå finnes det!

Det er mange måter å redusere støy fra en kjøkkenventilator. Alle ønsker seg en støysvak kjøkkenvifte – selvsagt. Men hvordan? En metode er å ha kjøkkenvifte med ekstern motor der teorien er å flytte bråket unna selve avtrekksviften. En annen måte å få en stillegående kjøkkenvifte på er lyddempere. Mange ventilatorer er utstyrt med slike. Den smarteste måten å redusere støyen på en kjøkkenvifte er å flytte den lenger vekk fra ørene og hodet: ved å integrere viften i koketoppen.

Støysvak kjøkkenvifte

Det er viktig å være klar over at en ventilator vil lage lyd selv om motoren er plassert et stykke unna. Et godt eksempel på dette er sentralstøvsugere hvor lyden som høres når man støvsuger er luft-sus og bare det. Hvis du prøver forskjellige munnstykker på sentralstøvsugeren vil du også oppleve at støyen endrer seg – både i form og i styrke. Dermed kan vi konkludere at utformingen av selve ventilatoren har mye å si for hvor mye luftsuset skal støye når du lager mat. BORA er en støysvak kjøkkenvifte og det skyldes blant annet utformingen av alle delene.

Bilde av beige kjøkken med mann som snakker i telefonen men det koker på komfyren BORA_X-Pure_PUXU_PUXA_benkeventilator downdraft
3 fakta om BORA benkeventilator og støy:

  1. BORA driver KUN med benkeventilasjon og har gjort det siden 2006. I BORAs vifter ligger det 63 patenter – mange av dem på luftstrømmer og laminære luftstrømmer. I BORAs store forsknings- og utviklingsavdeling jobbes det kontinuerlig med forbedringer. Som den originale benkeventilasjons-spesialisten MÅ Bora være best i klassen. Uten kompromisser og ned i hver minste detalj. Resultatet av dette er blant annet markedets mest stillegående kjøkkenventilatorer.
  2. Noen av BORA modellene kan leveres med ekstern motor. Motoren kan da monteres i kjelleren, i husveggen eller lignende. Det vil allikevel kun gi en liten gevinst når det gjelder støy, da den lyden man hører stort sett er luft i bevegelse.
  3. 54 desibel er max støy på BORA Professional benkeventilator som står på full power. Det er lavere DB enn en biff som steker – som er målt til 74 desibel. Disse 54 desibelene (som er max) oppleves i tillegg i høyde med magen – i motsetning til konvensjonelle avtrekksvifter som oppleves i høyde med ørene dine.

BORA downdraft er den STØYSVAKE benkeventilator.

 

Se BORA benkeventilator i aksjon hos en våre dyktige forhandlere over hele Norge:

 

 

Kontakt oss her!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Testvinneren BORA Pure benkeventilator