Hva er en støysvak kjøkkenvifte?

Støysvak kjøkkenvifte

Hva er en støysvak kjøkkenvifte?

En støysvak kjøkkenvifte, sa du? Nå finnes det i form av markedets mest effektive kjøkkenvifte, BORA benkeventilator!

Alle ønsker seg selvsagt en støysvak kjøkkenvifte. Men hvordan?

Det er mange måter å redusere støy fra en kjøkkenventilator. En metode er å ha kjøkkenvifte med ekstern motor der teorien er å flytte bråket unna selve avtrekksviften. En annen måte å få en stillegående kjøkkenvifte på er lyddempere. Mange ventilatorer er utstyrt med slike, men de tar plass. Den smarteste måten å redusere støyen på en kjøkkenvifte er å flytte den lenger vekk fra ørene og hodet: ved å integrere viften i koketoppen. Slik som hos BORA – som også forsker dag ut og dag inn på å optimalisere alle irriterende elementer ved kjøkkenvifter.

bilde av en bebi som sover rett ved siden av en BORA benkeventilator for å illustrere at BORA er en meget støysvak kjøkkenvifte og stillegående

Støysvak kjøkkenvifte

Det er viktig å være klar over at en ventilator vil lage lyd selv om motoren er plassert et stykke unna. Et godt eksempel på dette er sentralstøvsugere hvor lyden som høres når man støvsuger er luft i bevegelse – og bare det. Hvis du prøver forskjellige munnstykker på sentralstøvsugeren vil du også oppleve at støyen endrer seg – både i form og i styrke. Dermed kan vi konkludere at utformingen av selve ventilatoren har mye å si for hvor mye luft-suset skal støye når du lager mat.

BORA er en støysvak kjøkkenvifte og det skyldes blant annet utformingen av alle delene. BORA er nemlig et komplett system – fra A til Å – fra koketopp til veggventil.

Bilde av beige kjøkken med mann som snakker i telefonen men det koker på komfyren BORA_X-Pure_PUXU_PUXA_benkeventilator downdraft

3 fakta om BORA benkeventilator og støy:

 

 

  • Noen av BORA-modellene kan leveres med ekstern motor. Motoren kan da monteres i kjelleren, i husveggen eller lignende. Det vil allikevel kun gi en liten gevinst når det gjelder støy, da den lyden man hører på en BORA stort sett er luft i bevegelse.

 

  • 54 desibel er max støy på BORA Professional benkeventilator som står på full power. Det er lavere DB enn en biff som steker – som er målt til 74 desibel. Disse 54 desibelene (som er max) oppstår i tillegg i høyde med magen – langt unna ørene. I motsetning til konvensjonelle avtrekksvifter som oppleves i høyde med ørene dine.

ingenting overlates til tilfeldighetene når man er den mest støysvake ventilator på markedet

ingenting overlates til tilfeldighetene når man er den mest støysvake ventilator på markedet

BORA downdraft er den STØYSVAKE benkeventilatoren

 

Se BORA benkeventilator i aksjon hos en våre dyktige forhandlere over hele Norge:

 

 

Kontakt oss her!

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Testvinneren BORA Pure benkeventilator er så støysvak at alt du hører er maten som putrer i vei!