Sentrum for INNOVASJON – derfor ligger BORA alltid foran

,
sentrum for innovasjon hos BORAs utviklingsavdeling - her blir verdens beste benkeventilasjon til

Bli med inn i BORAs eget testlaboratorium hvor innovatørene i BORAs teknologiavdeling tester ideene og produktene sine. Her er alt fokus på benkeventilasjon og å alltid være best i klassen på akkurat det.

—-

Ennå henger skyene så lavt at vi ikke ser fjelltoppene som rager opp utenfor. Likevel er det en imponerende panoramautsikt over Alpene. Niederndorf ligger midt i dette enestående fjellandskapet i Unterinntal. Her ligger også det nye bygget til BORA.

I det nye bygget er ingenting overlatt tilfeldighetene. Design og kvalitet er målet. Kombinasjonen av moderne arkitektur, treverk og glass gir bygningen et stilsikkert og tidløst preg – også innendørs.

Sentrum for INNOVASJON

Det nye BORA bygget i Unterinntal virker imponerende og flott med sin moderne, tidløse arkitektur

Det nye BORA bygget i Unterinntal virker imponerende og flott med sin moderne, tidløse arkitektur

I første etasje, like ved siden av resepsjonen, ligger teknologiavdelingen som en forlengelse av det store og lyse rommet. Her ligger teststasjoner og laboratorier som er de utstyrt med det beste av moderne måleutstyr, kameraer og datasystemer.

Det er kun de omlag 50 medarbeiderne i teknologi- og utviklingsavdelingen som har tilgang til testrommene. Her jobbes det utelukkende med benkeventilasjon og rommet regnes som «lekerommet» til ingeniørene. For å omsette teori og utvikling til praksis, tester BORA produktenes effekt kontinuerlig. Før BORA flyttet inn i det nye bygget, ble mange målinger utført eksternt. Teamet ventet på resultatene i inntil fem uker. Nå kan de utføre testene selv og arbeidet går mye hurtigere.

De nye testrutinene og hastigheten skaper rom for kreativitet. For hver ny produktidé blir det definert milepæler i utviklingsprosessen. Før utviklerne tar fatt på oppgavene i neste fase, avgjør de om ideene og nyvinningene har nok potensiale til at de kan føres videre. Det måles mot kriterier og resultater som er fastlagt på forhånd hvor lufteffekt og lydnivå er noen av de viktigste kriteriene for produktutviklingen.

 

ingenting overlates til tilfeldighetene når man er den mest støysvake ventilator på markedet

Ingenting overlates til tilfeldighetene når man er den mest støysvake ventilator på markedet

Kontinuerlig forbedring

Hos BORA er fettfiltrering også i fokus. Fettfileterets effekt og robusthet ved ulike temperaturer måles og optimaliseres i et klimarom og et bruks-kjøkken.  I kjelleren finnes det et rom for lydmålinger. Det kreves en takhøyde på fire meter til et slikt lydisolert målerom for å utføre fag-spesifikke tester. I det bunkersaktige anlegget finnes det også et kjøkken til montering av de ulike BORA koketoppene, mikrofonstativer og en digital lydmåler.

I omgivelser som åpner for alle muligheter, arbeider teamet med kontinuerlig optimalisering og utvikling av nye innovative løsninger basert på tilbakemeldinger fra kundene. Ved hjelp av kontinuerlige analyser og simuleringer har BORA skapt et helt nytt 2.generasjons downdraftsystem, nemlig BORA Classic 2.0 og BORA PURE benkeventilator  som ble lansert i 2019. Disse nye benkeventilator-løsningene har allerede vunnet prestisjefylte design-priser samtidig som de er enda mer brukervennlige, optimaliserte, effektive og stillegående.

En liten revolusjon i seg selv ser det intelligente brukergrensesnittet sControl, som kun viser de funksjonene du trenger i øyeblikket og er like responsivt som en smarttelefon. sControl og sControl+ gjør matlagingen til en helt ny opplevelse.

Derfor ligger BORA alltid foran

Når lufteffekten kontrolleres, måler utviklerne luftvolumet i trykkmotstanden

Når lufteffekten kontrolleres, måler utviklerne luftvolumet i trykkmotstanden

BORA har en filosofi som setter spørsmålstegn ved tradisjonelle tenkemåter og dette bidrar til bedriftens fornyelse og suksess. BORA er pioner når det gjelder downdraft, har 10 års forsprang og har skapt et produkt som setter kundens behov, funksjonalitet og design i sentrum. Effektiv kjøkkenventilasjon, intuitiv betjening og enkel rengjøring er viktige fordeler når BORA skal sammenlignes med konkurrentene.

Fordi BORA kun driver med benkeventilasjon og er en pioner på dette området, har merket utviklet egne testmetoder for å kunne sammenligne effekt. Utviklerne arbeider utrettelig for å forbedre  både testmetoder og produkter. Bedriftens eget testlaboratorium er retningsgivende for bransjen og for fremtiden.

 

sentrum for innovasjon - derfor ligger BORA benkeventilator foranBilder FRITZ BECK
Tekst MARLENE IRAUSEK

 

Se BORA benkeventilator i aksjon hos en våre dyktige forhandlere over hele Norge:

 

 

Kontakt oss her!

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.