sentrum for innovasjon hos BORAs utviklingsavdeling - her blir verdens beste benkeventilasjon til

Bli med inn i BORAs eget testlaboratorium hvor innovatørene i BORAs teknologiavdeling tester ideene og produktene sine. Her er alt fokus på benkeventilasjon og å alltid være best i klassen på akkurat det.

Ennå henger skyene så lavt at vi ikke ser fjelltoppene som rager opp utenfor. Likevel er det en imponerende panoramautsikt over Alpene. Niederndorf ligger midt i dette enestående fjellandskapet i Unterinntal. Her ligger også det nye bygget til BORA.

I dette nye bygget er ingenting overlatt tilfeldighetene. Topp design og kvalitet er målet. Kombinasjonen av moderne arkitektur, treverk og glass gir bygningen en stilsikker og tidløs utstråling – også innendørs.

Sentrum for INNOVASJON

Det nye BORA bygget i Unterinntal virker imponerende og flott med sin moderne, tidløse arkitektur

Det nye BORA bygget i Unterinntal virker imponerende og flott med sin moderne, tidløse arkitektur

I første etasje, like ved siden av resepsjonen, er det mye teknologi som føyer seg harmonisk inn i det store, lyse rommet.  Her ligger teststasjoner og laboratorier. Alt etter behov er de utstyrt med topp moderne måleutstyr, kameraer og datasystemer. I testlaboratoriene til BORA finnes 3D-skrivere, dreie- og fresemaskiner, moderne CNC-maskiner og et velassortert verktøy- og materialutvalg til produksjon av nye prototyper.

Det er kun de nesten 50 medarbeiderne i teknologi- og utviklingsavdelingen som har tilgang til testrommene. Her jobbes det utelukkende med ventilasjon og rommet regnes som «lekerommet» til disse ingeniørene. For å omsette teori og utvikling til praksis på best mulig måte, vil BORA teste produktenes ytelse lokalt. Frem til bedriften flyttet inn i det nye bygget, ble mange målinger utført eksternt. Teamet ventet på resultatene i inntil fem uker. Det kan ikke sammenlignes med dagens ventetid som er maks to dager.

Teknikerne profitterer på å utforme kontrollfasene selv.  Det handler ikke bare om objektive måledata. Også eksperimentelle mønstre og prototyper får prøvd seg. Dette skaper rom for kreativitet. For hver ny produktidé blir det definert milepæler i utviklingsprosessen. Før utviklerne tar fatt på oppgavene i neste avsnitt, avgjør de om ideene og nyvinningene har nok potensiale til at de kan føres videre. Det måles mot kriterier og resultater som er fastlagt på forhånd hvor lufteffekt og lydnivå er noen av de viktigste kriteriene for produktutviklingen.

 

ingenting overlates til tilfeldighetene når man er den mest støysvake ventilator på markedet

Ingenting overlates til tilfeldighetene når man er den mest støysvake ventilator på markedet

Kontinuerlig forbedring

Også i fokus er fettfiltrering, effekt og produktets robusthet ved ulike temperaturer. Derfor ligger det et klimarom og et bruks-kjøkken ved siden av kontrollstasjonen for lufteffekt og luftmotstand.  I kjelleren finnes det et «åpent rom» for lydmålinger. Det kreves en takhøyde på fire meter til et slikt lydisolert målerom for å utføre fagspesifikke tester. I det bunkersaktige anlegget finnes det også et kjøkken til montering av de ulike BORA koketoppene, mikrofonstativer og en digital lydmåler.

I omgivelser som åpner for alle muligheter, arbeider teamet med kontinuerlig optimalisering og utvikling av nye innovative løsninger basert på tilbakemeldinger fra kundene. Ved hjelp av kontinuerlige analyser og simuleringer har det oppstått et nytt andregenerasjons avtrekkssystem på toppnivå, nemlig BORA Classic 2.0 og BORA PURE benkeventilator  som lanseres 2019. Benkeventilator-løsninger som vinner prestisjefylte design-priser samtidig som de er enda mer brukervennlige, optimaliserte, effektive og stillegående. En liten revolusjon i seg selv ser det intelligente brukergrensesnittet sControl, som kun viser de funksjonene du trenger i øyeblikket og er like responsivt som en smarttelefon. sControl og sControl+ gjør matlagingen til en opplevelse.

Derfor ligger BORA alltid foran

Når lufteffekten kontrolleres, måler utviklerne luftvolumet i trykkmotstanden

Når lufteffekten kontrolleres, måler utviklerne luftvolumet i trykkmotstanden

BORA har en filosofi som setter spørsmålstegn ved tradisjonelle gjøremåter og dette bidrar til bedriftens fornyelse og suksess. BORA er pioner når det gjelder avtrekk, har 10 års forsprang og har skapt et produkt som setter kundens behov, funksjonalitet og design i sentrum. Effektiv kjøkkenventilasjon, intuitiv betjening og enkel rengjøring er viktige fordeler når BORA skal sammenlignes med konkurrentene.

Fordi BORA kun driver med benkeventilasjon og er en pioner på dette området, har merket utviklet egne testmetoder for å kunne sammenligne best mulig. Utviklerne arbeider utrettelig for å forbedre testmetodene og produktene. Bedriftens eget testlaboratorium er retningsgivende for fremtiden.

 

sentrum for innovasjon - derfor ligger BORA benkeventilator foranBilder FRITZ BECK
Tekst MARLENE IRAUSEK

 

Se BORA benkeventilator i aksjon på vårt showroom i Oslo eller hos en våre dyktige forhandlere over hele Norge:

Kontakt oss her!

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

 

Katalogen 2019