fremtidens kjøkken BORA downdraft benkeventilator

Hvordan ser fremtidens kjøkken ut?
Av alle rommene i hjemmet er kjøkkenet sentrum for energi, aktivitet, hygge og kreativitet – det bankende hjertet i enhver bolig.

Men verden er i konstant forandring, våre miljøer og vaner endres og kjøkkenet vil likeså endre funksjon, utseende og bruk.

Fremtidsforskere er enige om mange ting: Flere mennesker vil flytte inn i byer, byene bli større og våre bo-arealer blir mindre. Naturressursene blir knappere, mat dyrere og søppel blir et stadig større problem. Ny teknologi vil endre måten vi handler på og intelligent teknologi vil bli integrert i alle hjemmets deler.

 

Fremtidens kjøkkenKjøkkenøy med BORA benkeventilasjon. Kjøkken fra Alno

Så hva vil dette ha å si for hvordan fremtidens kjøkken ser ut. Og viktigere enn det; hvordan vil det føles å lage mat, spise og være sammen der?

Midt i disse framtidsutsiktene er det viktig å ta vare på det sosiale aspektet, det varme, det trygge og den kreative gleden i et kjøkken. Vi vil forsterke nettopp det å være sammen, sosialisere, hygge seg rundt grytene. Vil vi lage mat fra bunnen og la eldre mat-tradisjoner gå i arv på fremtidens kjøkken? Rett og slett bruke teknologien til å forbedre de menneskelige faktorene på kjøkkenet?

 

Bærekraft og gjenbruk

Det er mye snakk om automatisering og digitalisering i fremtiden. Vi ønsker jo ikke automatisere bort våre egne valg men heller legge til rette for bevisste handlinger.

I fremtiden vil vi se filterløsninger som lar oss gjenbruke vann. På fremtidens kjøkken vil vi antakelig ha løsninger som lager kompost av matavfall.

En av trendene vi har snakket om før, som har vart i noen år og som vil forsterkes i fremtiden er åpne løsninger med mindre overskap og flere åpne hyller. Designmessig stemmer det godt med moderne minimalisme og med sosiale og transparente, åpne rom. Funksjonelt kan vi gi interiør-trenden mange fremtidsrettede hensikter som for eksempel å minske matsvinn – dette forklarer vi nærmere i neste avsnitt.

 

Bekjempe matsvinn og søppel

Det åpne og oversiktlige kjøkkenet gir oss en tettere relasjon til maten, rett og slett. Vi gjemmer ikke bort maten i skuffer og skap, men lagrer den i oversiktlige hyller slik at vi vet hva vi har. La oss bruke opp det vi har i stedet for å kjøpe mer. Alt som bidrar til mindre søppel, mindre energibruk og mindre matsvinn. Fremtidig matoppbevaring vil også tilpasse temperaturen etter matvarenes merking, slik at de holder lenger.

Multifunksjonelle og smarte møbler – store flater og skjulte funksjoner vil vi se på fremtidens kjøkken.

Fremtidige kjøkkenbord vil kanskje ha intelligente soner, som lar deg veie maten, varme maten, avkjøle maten, finne oppskrifter alt etter det du trenger. Bordet kan være leksepult på ettermiddagen, lekebord om formiddagen matlagingssone om kvelden. Og bordet skal samle venner og familie til lange gode måltider sammen med lange gode samtaler.

Kanskje ordet komfyr erstattes av matlagningssoner og kanskje ordet kjøkkenhette forsvinner helt?

 

Å samles over kasserollene

Sosiale arenaer er viktig i store byer. Både inni og utenfor egne boliger. En viktig teknologisk nyvinning som passer som hånd i hanske i fremtidens kjøkken er benkeventilatoren. En integrert ventilator er stillegående og diskret og gjør det veldig enkelt og samles rund kasserollene og lage mat sammen. Lukt, fett og os forsvinner fra der det oppstår – rett fra kokesonen og ned i en integrert ventilator. Mange spår at kjøkkenhetten ikke vil eksistere på fremtidens kjøkken. Les mer om en effektiv BORA kjøkkenventilator.

 

Ja dette er kanskje noen av endringene vi vil se i fremtidens kjøkken.
Fremtiden er et produkt av nåtiden og fremtiden er spennende.
Er du klar for å slippe fremtiden inn på ditt kjøkken? God reise!

 

Se BORA benkeventilator i aksjon på vårt showroom i Oslo eller hos en våre dyktige forhandlere over hele Norge:

Kontakt oss her!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.