BORA pure benkeventilator svart

bora Professional downdraft benkeventilasjon uten hette kjokkendesignEn av tre nordmenn mener et sosialt kjøkken-design og et godt kjøkken er bra for forholdet og bidrar til et bedre kjærlighetsliv. Dette viser en undersøkelse gjort for downdraft- og koketopp-produsenten BORA. Hver femte nordmann svarer i den samme undersøkelsen at et godt kjøkken bidrar positivt i sexlivet.

Kjøkkenet som sosialt oppholdsrom krever at vi blir kvitt fettos og sjenerende kjøkkenhetter. Det kan du med BORA – den effektive og originale benkeventilatoren
og siste nytt innen god kjøkkendesign.

 

Et godt kjøkken er bra for forholdet

Den skandinaviske undersøkelsen er gjort av analysebyrået YouGov for downdraft- og koketopp-produsenten BORA.  Undersøkelsen viser at i Skandinavia er det nordmenn som har størst tro på at et godt kjøkken bidrar positivt i forholdet på ulike måter.

33 prosent av de spurte sier de tror et godt kjøkken bidrar til et bedre kjærlighetsliv og 21 prosent sier det også bidrar til et bedre sexliv.

Undersøkelsen viser at det er minst hett på de danske kjøkken, hvor bare hver tiende danske mener kjøkkenet spiller en rolle i forhold til kjærlighetslivet, og 7 prosent at det bidrar positivt i sexlivet.

‒ Kjøkkenet spiller en viktig rolle i folks liv og hverdag. Det er derfor ikke overraskende at det også vil spille inn i et parforhold. Har man ikke har et velfungerende kjøkken kan det slå negativt ut. Et god kjøkken er på den annen side ikke viktig bare for god mat, men også for å gi forholdet næring og varme, sier Eva Hannisdahl, daglig leder i Morten Engebretsen AS som har agenturet for Bora i Skandinavia.

Sentrum for innovasjon - derfor ligger BORA downdraft alltid foran

Kjøkkenarbeidet ikke likestilt  ennå

Undersøkelsen viser også at nordmenn mener at et godt kjøkken bidrar til et mer harmonisk familieliv. Allikevel er det fremdeles slik at arbeidsoppgavene er skjevfordelt på norske kjøkken. Bare 15 prosent av de spurte svarer at oppgavene fordeles likt på kjøkkenet. Mens syv av ti av de norske kvinnene sier de selv bruker mest tid på kjøkkenet, svarer under halvparten av norske menn det samme.

Nesten hver tredje mann innrømmer at det er partneren som tilbringer mest tid på kjøkkenet.
‒ Det er litt skuffende å se av det fremdeles er slik. Når vi ser hvor viktig det som foregår på kjøkkenet er i et parforhold kan man jo spørre seg om ikke nøkkelen til et bedre forhold ligger her.

Mange menn bruker nok først og fremst tid på kjøkkenet i helger og festlige anledninger, mens kvinnene står igjen med ansvaret for de kjedelige hverdagene og spørsmålet om hva vi skal ha til middag i dag…, sier Hannisdahl.

 

Kun halvparten er fornøyd med eget kjøkken

Selv om nordmenn fremhever kjøkkenets rolle for et godt familie og kjærlighetsliv, sier allikevel bare halvparten av de spurte at de er fornøyd med eget kjøkken. Halvparten av befolkningen mener også at et godt kjøkken er avgjørende for å lage god mat og for vellykkede sosiale sammenkomster.

Her er vår inspirasjon til deg og ditt kjøkken!

Godt inneklima viktig

Et godt inneklima er viktig på kjøkkenet. Hele syv av ti svarer dette  – i alle de skandinaviske landene. Blant annet svarer rundt halvparten av de spurte at de av og til eller oftere opplever dårlig inneklima på grunn av matos.

‒ Et godt inneklima er noe av det vi som jobber med Bora er mest opptatt av. Ofte blir hverdagen på kjøkkenet ødelagt av en kjøkkenvifte som ikke helt klarer jobben og attpåtil bråker som en dampmaskin. BORA benkeventilasjon har en unik teknologi og løsning som gjør at du både slipper forstyrrende kjøkkenvifter i ansiktshøyde, og ikke minst slipper du matos og varme fra komfyren, avslutter Hannisdahl.

Så da får vi vel konkludere med at et godt kjøkken er bra for forholdet!
Og ønske deg lykke til med ditt!

Gassplatetopp med 2 soner til BORA Professional

Om Bora benkeventilatorer

BORA benkeventilatorer har en ventilasjonsteknologi som trekker av dampen direkte ned fra koketoppen.  BORA benkeventilator er mer effektiv enn konvensjonelle kjøkkenhetter da den anvender et enkelt grunnleggende fysisk prinsipp: Damp stiger med en hastighet på en meter pr. sekund, mens BORA koketoppventilasjon trekker av damp i en nedgående retning med en hastighet av 4 meter pr. sekund. En stillegående, usynlig og supereffektiv ventilator er perfekt for et sosialt kjøkken!

 

Bilde av Eva Hannisdahl - daglig leder i Morten Engebretsen AS distributør av BORA benkeventilator i Norge

Eva Hannisdahl – daglig leder i Morten Engebretsen AS, distributør av BORA benkeventilator i Norge

 

Les mer om den fantastiske historien bak BORA her.

 

Se BORA på vårt showroom i Oslo eller hos en våre dyktige forhandlere over hele Norge:

Kontakt oss her!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.