Et godt kjøkken er bra for forholdet

bora Professional downdraft benkeventilasjon uten hette kjokkendesignEn av tre nordmenn mener et sosialt kjøkken-design og et godt kjøkken er bra for forholdet. Og at det bidrar til et bedre kjærlighetsliv. Dette viser en undersøkelse gjort for downdraft- og koketopp-produsenten BORA Norge. Og ikke nok med det; hver femte nordmann svarer i den samme undersøkelsen at et godt kjøkken bidrar positivt i sexlivet.

Kjøkkenet som sosialt oppholdsrom krever at vi blir kvitt fettos og sjenerende kjøkkenhetter. Det kan du med BORA – den effektive og originale benkeventilatoren og siste nytt innen god kjøkkendesign.

 

Et godt kjøkken er bra for forholdet

Den skandinaviske undersøkelsen er gjort av analysebyrået YouGov for downdraft- og koketopp-produsenten BORA.  Som resultat viser undersøkelsen at i Skandinavia er det nordmenn som har størst tro på at et godt kjøkken bidrar positivt i forholdet på ulike måter.

33 prosent av de spurte sier de tror et godt kjøkken bidrar til et bedre kjærlighetsliv. På samme måte sier 21 prosent at det også bidrar til et bedre sexliv.

Undersøkelsen viser, overraskende nok, at det er minst hett på de danske kjøkken. Kun hver tiende danske mener nemlig at kjøkkenet spiller en rolle i forhold til kjærlighetslivet, og 7 prosent at det bidrar positivt i sexlivet.

‒ Kjøkkenet spiller en viktig rolle i folks liv og hverdag. Det er derfor ikke overraskende at det også vil spille inn i et parforhold. Har man ikke har et velfungerende kjøkken kan det slå negativt ut. Et god kjøkken er ikke viktig bare for god mat. Også for å gi forholdet næring og varme er kjøkkenet viktig.

Eva Hannisdahl, daglig leder i Morten Engebretsen AS som har agenturet for BORA downdraft i Skandinavia.

Sentrum for innovasjon - derfor ligger BORA downdraft alltid foran

Kjøkkenarbeidet ikke likestilt – ennå

Undersøkelsen viser også at nordmenn mener at et godt kjøkken bidrar til et mer harmonisk familieliv. Allikevel er det fremdeles slik at arbeidsoppgavene er skjevfordelt på norske kjøkken. Bare 15 prosent av de spurte svarer at oppgavene fordeles likt på kjøkkenet. Mens syv av ti av de norske kvinnene sier de selv bruker mest tid på kjøkkenet, svarer under halvparten av norske menn det samme.

Nesten hver tredje mann innrømmer at det er partneren som tilbringer mest tid på kjøkkenet.
‒ Det er litt skuffende å se av det fremdeles er slik. Når vi ser hvor viktig det som foregår på kjøkkenet er i et parforhold kan man jo spørre seg om ikke nøkkelen til et bedre forhold ligger her.

Mange menn bruker nok først og fremst tid på kjøkkenet i helger og festlige anledninger. Mens kvinnene står igjen med ansvaret for de kjedelige hverdagene og spørsmål som hva vi skal ha til middag i dag…, sier Hannisdahl.

 

Kun halvparten er fornøyd med eget kjøkken

Selv om nordmenn fremhever kjøkkenets rolle for et godt familie og kjærlighetsliv, sier allikevel bare halvparten av de spurte at de er fornøyd med eget kjøkken.

Halvparten av befolkningen mener også at et godt kjøkken er avgjørende for å lage god mat og for vellykkede sosiale sammenkomster. Dette sier oss at et godt kjøkken er svært viktig.

Her er vår inspirasjon til deg og ditt kjøkken!

Godt inneklima viktig

Et godt inneklima er viktig på kjøkkenet. Hele syv av ti svarer dette  – i alle de skandinaviske landene. Blant annet svarer rundt halvparten av de spurte at de av og til eller oftere opplever dårlig inneklima på grunn av matos.

‒ Et godt inneklima er noe av det vi som jobber med Bora er mest opptatt av. Ofte blir hverdagen på kjøkkenet ødelagt av en kjøkkenvifte som ikke helt klarer jobben og attpåtil bråker som en dampmaskin.

BORA benkeventilasjon har en unik teknologi som gjør at du både slipper forstyrrende kjøkkenvifter i ansiktshøyde, og ikke minst slipper du matos og varme fra komfyren. Perfekt for et sosialt kjøkken!

Eva Hannisdahl

Så da får vi vel konkludere med at et godt kjøkken er bra for forholdet!
Og ønske deg lykke til med ditt!

Gassplatetopp med 2 soner til BORA Professional

Om Bora benkeventilatorer

BORA benkeventilatorer har en ventilasjonsteknologi som trekker av dampen direkte ned fra koketoppen.  BORA benkeventilator er mer effektiv enn konvensjonelle kjøkkenhetter da den anvender et enkelt grunnleggende fysisk prinsipp: Damp stiger med en hastighet på en meter pr. sekund, mens BORA koketoppventilasjon trekker av damp i en nedgående retning med en hastighet av 4 meter pr. sekund. En stillegående, usynlig og supereffektiv ventilator er perfekt for et godt og sosialt kjøkken!

 

Bilde av Eva Hannisdahl - daglig leder i Morten Engebretsen AS distributør av BORA benkeventilator i Norge

Eva Hannisdahl – daglig leder i Morten Engebretsen AS, distributør av BORA benkeventilator i Norge

 

Les mer om den fantastiske historien bak BORA her.

 

Se BORA benkeventilator i aksjon hos en våre dyktige forhandlere over hele Norge:

 

 

Kontakt oss her!

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.