Hvordan virker benkeventilasjon?

,
Bora Professional downdraft film - Hvordan virker benkeventilasjon?

Hvordan virker benkeventilasjon? Benkeventilasjon, det vil si koketopper med integrert kjøkkenvifte, blir stadig mer populært og vanlig å finne i det moderne kjøkken. La oss se nærmere på hvordan det virker!

Ikke bare er det mange fordeler med designmessig, med å slippe den ruvende kjøkkenhetta og å kunne tenke nytt når det gjelder plassering av koketoppen, men det er også mange funksjonelle fordeler. BORAs benkeventilator modeller er alle stillegående, meget enkle å rengjøre og ikke minst hypereffektive til å fjerne lukt, fett og matos før det sprer seg i rommet.

Så hvordan er downdraft mulig? – hvordan virker benkeventilasjon?

Vanndamp stiger med 1 meter pr sekund. BORAs unike og patenterte EC motorer trekker dampen ned med en fart på 4 meter pr sekund. Vanndamp er lett i vekt, stiger raskt og veier i tillegg mindre enn fett-damp. Det er derfor enklere å trekke ned matos og fettpartikler. Og dermed forsvinner også lukten. BORAs hastighet er optimal for å sørge for 100% cleanrate i hodehøyde.

Så hittil er det enkle fysiske prinsipper som gjelder. Samtidig vet vi at BORA eier over 60 patenter på luftteknikk som alle er innebygget i koketoppene og som har til hensikt å få luften til å trekkes ned, og ut, på mest effektiv måte.

Vi vet også at BORA har en stor forsknings og utviklingsavdeling hvor kontinuerlig forbedring er ett av målene.

En av fordelene med BORA er de laminære luftstrømmene. Laminær kommer av det latinske ordet for sjikt eller lag. Laminær strømning kjennetegnes av at strømningen har jevn og glatt partikkelbane. Denne strømningen gjør at BORA ikke skaper noe turbulens og opererer svært effektivt og stillegående.

Laminær luftstrøm

Å unngå turbulens var også målet da BORA lanserte sine helt egne ventilasjonsrør, Ecotube. Disse ventilasjonskanalene har 20% mindre luftmotstand enn alle andre rør på markedet.

Tradisjonelle kjøkkenhetter måler effekten i volum luft som flyttes gjennom ventilatoren. Med benkeventilasjon måler vi ikke i volum, men i farten på luftstrømmen som skapes. På BORA er den 4 meter pr sekund – som er optimalt for å rense all luften, men ikke slippe fettpartikler ut i ventilasjonskanalene.

Benkeventilasjon fra BORA flytter mindre volum ut av rommet enn tradisjonelle hetter da luftstrømmen begrenser seg til 30 cm over platetoppen, men tradisjonelle hetter må dekke et mye større volum for å virke i det hele tatt.

Høye kjeler er ingen problem for BORA. Hvis høyden på kjelen overskrider 25 cm kan man legge et lokk på snei og all dampen forsvinner allikevel ned i ventilatoren. Så nå kan du arrangere pinnekjøtt- og fårikål-fest uten at gjestene kan lukte hva som skal serveres før de setter ser til bords.

Cleanrate refererer til luftens renhet i høyde med hodet til den som lager mat. Med BORA benkeventilator når aldri matlukt, fett eller os opp til hodehøyden og dermed er Cleanrate målt til 100%.

Håper du har kommet litt nærmere svaret på hvordan virker benkeventilasjon…
Og husk: det er BARE BORA som har den unike BORA-teknologien.

Her kan du lese mer om sammenligning av benkeventilasjon og tradisjonelle kjøkkenhetter!

 

BORA fordeler – fremtidens kjøkken

 

  1. Frisk luft under matlaging
  2. Stillegående
  3. Fri sikt – ingen hette
  4. Superenkel rengjøring
  5. Mer effektiv – 100% cleanrate
  6. De beste og mest solide materialene
  7. Frihet i kjøkkendesign

 

Se BORA benkeventilator i aksjon hos en våre dyktige forhandlere over hele Norge:

 

 

Kontakt oss her!

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.