Kjøkkendesign gjort enkelt

kjøkkendesign med BORA benkeventilator

Moderne kjøkken krever effektiv ventilasjon. Det er viktig å rense luften for matlukt og de fettpartiklene som kommer fra matlagingen. Moderne kjøkkendesign involverer ofte åpne kjøkken- og stue-løsningene hvor matos og fett kan sette seg fast på møbler og tekstiler i oppholdsrom.

Gammeldagse kjøkkenvifter er dominerende

Når du velger kjøkkenventilator vil stil og design på kjøkkenviften være et avgjørende element i kjøkkendesignet. Hvordan passer ventilatoren i kjøkkenet rent estetisk? Plasseringen av kokeplaten styres ofte av hvor ventilatoren kan plasseres, tradisjonelt mot vegg.

En konvensjonell kjøkkenhette lager ofte en visuell barriere i rommet og ødelegger den åpne atmosfæren du ønsker å oppnå i større oppholdsrom. Også i små kjøkken er de gammeldagse kjøkkenviftene dominerende og omfangsrike.

 

Kjøkkendesign er enklere med downdraft

Men fortvil ikke – løsningen er her: For å toppe utviklingen mot minimalistisk design og et bedre liv på kjøkkenet har downdraft-ventilatoren inntatt markedet med storm. En benkeventilator hvor viften er integrert i koketoppen, er dermed blitt et ypperlig alternativ til tak- eller vegghengt ventilator.

Som å lage mat i friluft

En benkeventilator fjerner effektivt damp og lukt fra gryter og panner akkurat i det de oppstår. Lukt, fett og os forsvinner rett og slett ned før de har mulighet til å spre seg i rommet og gjennomsyre luften. Fettpartikler fra matlagingen blir effektivt fanget i fettfilteret og du står igjen med følelsen av å lage mat i frisk luft.

Mer effektiv ventilasjon

Til tross for sin unike effektivitet er benkeventilasjon fra BORA mindre energikrevende enn de gammeldagse ventilatorene.

Hvordan virker benkeventilasjon BORA benkeventilator amed 10 års forsprang

 

Stillegående kjøkkenventilator for moderne kjøkken

Effekten til tross er downdraft en mer støysvak ventilator enn en tradisjonell kjøkkenhette. Dette gjør downdraft ekstra praktisk i åpne kjøkkenløsninger hvor du ikke kan lukke døren til støyende apparater. For ikke å snakke om hvor behagelig og sosialt det oppleves å kunne lage maten mens gjestene sitter rundt koketoppen.

BORA benkeventilator gir mindre støy enn når en biff stekes, så lyden vil ikke forstyrre samtaler, TV eller lekselesing som kan foregå andre steder i rommet.

En diskret ventilator – både i lyd og i design

Stilmessig vil et downdraft-system innfri alle ønskene i moderne kjøkkendesign for et vakrere kjøkken. Innebygget i koketoppen, oppnås det en sømløs og flush overflate.

Downdraftløsningen er også ideell for kompakte arealer hvor det er liten plass for store apparater. Det elegante og minimalistiske designet passer nydelig inn i en åpen planløsning. En benkeventilator er i grunnen først og fremst FRAVÆRET av kjøkkenhette og overskap.

«BORA downdraft er en diskret ventilator – både i lyd og i design. Det eneste brautende med en benkeventilator er effekten.«

Gassplatetopp med 2 soner til BORA Professional

Superenkel rengjøring

Rengjøring av kjøkkenventilatoren er også mye enklere enn den tradisjonelle viften vi er vant til. Det er bare å nappe delene ut og sette dem i oppvaskmaskinen, hvor de heller ikke opptar mye plass.

Å lage mat i en krok er «ute»

Ja – og så var det dette med kjøkkendesign, da! Men en integrert ventilator kan du tenke helt nytt i forhold til kjøkkendesign.

Du trenger ikke lenger være avhengig av yttervegg rett over koketoppen. Når vi vet hvor mye av tiden vår vi faktisk tilbringer over gryter og panner, er det fantastisk at disse timene ikke lenger behøver å tilbringes inn mot en vegg (med en vifte du stadig slår hode borti).

Med benkeventilasjon kan du plassere koketoppen ut mot rommet, på en kjøkkenøy, ved spiseplassen, mot stuen hvor ungene leker, under et vindu eller akkurat der hvor du ønsker å stå og lage mat!

BORA Pure er kåret til BEST-I-TEST flere ganger. Senest i juli 2021 av Forbrugerrådet Tænk i Danmark.

Tenk nytt – friere kjøkkendesign

Så det er derfor vi i BORA snakker om en kjøkkenrevolusjon! Et paradigmeskifte i kjøkkenbransjen. Du kan tenke HELT nytt og HELT fritt når du planlegger ditt nye kjøkken.

BORA har hundrevis av BORA-forhandlere over hele Skandinavia. De er alle kjøkkeneksperter og utdannet på BORA downdraft – og de er klare for å hjelpe deg i gang med ditt kjøkkendesign og ditt drømmekjøkken!

Foto: Irene S Lunde for @bonum.no

Utluft eller kullfilter – du velger

BORA benkeventilasjon fås både med utluft og kullfilter. Begge løsninger er optimalisert for best mulig effekt. Ventilasjonsrørene til BORA føres gjennom sokkel (eller kjeller eller gulv) og ut av huset.

BORA fordeler – fremtidens kjøkken

  1. Frisk luft under matlaging
  2. Stillegående
  3. Fri sikt – ingen hette
  4. Superenkel rengjøring
  5. Mer effektiv – 100% cleanrate
  6. De beste og mest solide materialene
  7. Frihet i kjøkkendesign

 

Se BORA benkeventilator i aksjon hos en våre dyktige forhandlere over hele Norge:

 

 

Kontakt oss her!

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.