rengjøring av kjøkkenvifte er viktig

Rengjøring av kjøkkenvifte

Er du som de fleste andre? Du syns rengjøring av kjøkkenvifte er et tiltak og gir avtrekksviften din en overhaling toppen et par ganger i året? Eller kanskje bare når en av lyspærene må skiftes? Og i hvertfall så pass sjelden at du ikke umiddelbart husker hvordan den skal tas fra hverandre før vask?
Fortvil ikke, du er ikke alene.

Men hadde det ikke vært skikkelig digg å ha en vifte som er superenkel å gjøre ren? Å kunne bruke viften uten å få bittelitt dårlig samvittighet? Å kunne bruke den og samtidig vite at den er gullende ren? At rørene bak også er rene og fine. Ingen ekle og størknede fettlag og ingen ekle lukter. Jo – det hadde jo det! Og det er mulig!

Hvorfor er det viktig å rengjøre avtrekksviften?

Dessuten er det veldig viktig å ha et rent fettfilter! Jo mer fett i filteret, jo dårligere effekt vil viften ha. Dessuten er det jo ekkelt! Og hvis viften er mettet med fett, vil det jo renne ned i grytene igjen ved oppvarming.  En tredje motivasjon til å vaske viften er brannfaren, men den gjelder kun overhengende vifter – les mer i siste avsnitt.

BORA benkeventilatorer er så enkle å rengjøre at det blir en rutine. I det du skrur av komfyren kan du superenkelt nappe ut deksel og fettfilter og putte det i oppvaskmaskinen. Daglig? – Ja, og i det minste ukentlig!

BORA er laget av de beste råmaterialer og tåler daglig bruk og renhold bedre enn noen annen ventilator. Fettfiletet består av mange lag (10 lag) rustfritt stål slik at ingen fettpartikler slipper gjennom samtidig som du kan vaske det om igjen og om igjen i oppvaskmaskinen på så mange grader du vil.

Vi oppsummerer – å rense kjøkkenvifte – BORA benkeventilator

  • Når det er enkelt å vaske blir er det en renslig kjøkkenvifte
  • På BORA nappes fettfilter, vifterist og dryppbrett enkelt ut – uten verktøy
  • Delene vaskes i oppvaskmaskinen
  • Delene er laget at de beste materialer som tåler bruk og oppvaskmaskinvask uten å ruste eller misfarges

Filmen viser rengjøring av 3 forskjellige BORA kjøkkenvifter – napp ut delene, vask i oppvaskmaskinen og sett dem på plass. Så enkelt!

Rense kjøkkenvifte – den konvensjonelle typen

Har du en gammeldags kjøkkenhette eller varianter av overhengende avtrekksvifte er rengjøring og rensing av disse vel så viktig som benkeventilatoren.

De kjøkkenviftene som henger over grytene risikerer å kunne ta fyr hvis noen av grytene tar fyr. Og jo mer fett som er i viften jo lettere tar det fyr. En slik brann vil skremmende lett bre seg inne i et ventilasjonsanlegg.

 

Konklusjon rengjøring av kjøkkenvifte:

Rengjør avtrekksviften ofte.
Da lønner det seg med en vifte som har enkel rengjøring.

Lykke til – og uansett – husk å vaske viften din!

 

Se BORA benkeventilator i aksjon på vårt showroom i Oslo eller hos en våre dyktige forhandlere over hele Norge:

Kontakt oss her!

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

 

Katalogen 2018