Rengjøring av kjøkkenvifte

, ,
rengjøring av kjøkkenvifte er viktig

Rengjøring av kjøkkenvifte…

Er du som de fleste andre? Du syns rengjøring av kjøkkenvifte er et tiltak? Kanskje du gir avtrekksviften din en overhaling toppen et par ganger i året? Eller kanskje bare når en av lyspærene må skiftes? Og i hvertfall så pass sjelden at du ikke umiddelbart husker hvordan den skal tas fra hverandre før vask?
Fortvil ikke, du er ikke alene.

Men hadde det ikke vært skikkelig deilig å ha en vifte som er enkel å rengjøre?
Å kunne bruke kjøkkenviften uten å få dårlig samvittighet? Tenk å nesten alltid vite kjøkkenviften nettopp er rengjort når du bruker den? Enn å vite at ventilasjonsrør bak kjøkkenviften også er rene og fine? Ingen ekle og størknede fettlag og ingen ekle lukter? Jo – det hadde jo det! Og det er mulig!

RENGJØRING AV KJØKKENVIFTE bora Professional downdrafT benkeventilasjon

Hvorfor er det viktig å rengjøre avtrekksviften?

Dessuten er det veldig viktig å ha et rengjort fettfilter! Jo mer fett i filteret, jo dårligere effekt vil viften ha. Dessuten er det jo ekkelt! Og hvis viften er mettet med fett, vil det jo renne ned i grytene igjen ved oppvarming.  En tredje motivasjon til å vaske kjøkkenviften er brannfaren, men den gjelder kun overhengende vifter – les mer i siste avsnitt.

BORA benkeventilatorer er så enkle å rengjøre at det blir en rutine. I det du skrur av komfyren kan du superenkelt nappe ut deksel og fettfilter og putte det i oppvaskmaskinen. Daglig? – Ja, i det minste ukentlig!

BORA er laget av de beste råmaterialer og tåler daglig bruk og renhold bedre enn noen annen ventilator. Fettfiletet består av mange lag (10 lag) rustfritt stål slik at ingen fettpartikler slipper gjennom. Samtidig kan du vaske det om igjen og om igjen i oppvaskmaskinen uten at det blir slitt eller ruster.

 

Bilde av delene til BORA Pure benkeventilator i oppvaskmaskinen

Fettfilter og rist fra BORA Pure benkeventilator nappes enkelt ut og vaskes i oppvaskmaskinen! Superenkel rengjøring av kjøkkenvifte!

Å rense kjøkkenvifte – BORA benkeventilator

  • Når det er enkelt å rense kjøkkenviften – gjør du det oftere – og får et rensligere kjøkken
  • På BORA nappes fettfilter, vifterist og dryppbrett enkelt ut – uten verktøy
  • Delene vaskes i oppvaskmaskinen
  • Delene er laget at de beste materialer som tåler bruk og oppvaskmaskinvask uten å ruste eller missfarges
  • Ved kjøp av ny ventilator – pass på at fettfilteret er laget av rustfritt stål – at det er laget av «metall» er ikke nok til å hindre rust

Å rense kjøkkenvifte – den konvensjonelle kjøkkenhette-typen

Har du en gammeldags kjøkkenhette eller varianter av overhengende avtrekksvifte er rengjøring og rensing vel så viktig som benkeventilatoren.

De kjøkkenviftene som henger over grytene risikerer å kunne ta fyr hvis noen av grytene tar fyr. Og jo mer fett som er i viften jo lettere tar det fyr. En slik brann vil skremmende lett bre seg inn i ventilasjonsanlegget og spre seg fort. Les artikkel om brannfare i kjøkkenhetter.

 

Konklusjon rengjøring av kjøkkenvifte:

Rengjør avtrekksviften ofte. Kjøp derfor en som er enkel å rengjøre.

 

 

 

Bora professional downdraft benkeventilastor fettfilter

 

Se BORA benkeventilator i aksjon hos en våre dyktige forhandlere over hele Norge:

 

 

Kontakt oss her!

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

 


Filmen viser rengjøring av 3 forskjellige BORA kjøkkenvifter – napp ut delene, vask i oppvaskmaskinen og sett dem på plass. Så enkelt!