Interiørtrender 2022 – kjøkkentrender 2022

,
Bilde av et kjøkken med en famillie som illustrerer hvordan kombidamovnen BORA X BO revolusjonerer matlagingsgleden

For å gi deg en ekstra kvalifisert artikkel om interiørtrender 2022 har vi gått rett til «kilden». Vi har spurt noen av våre dyktige influensere og ambassadører om hva de tror vil prege interiørbildet og særlig kjøkkentrender 2022.

Det er artig å se at de er ganske enige i trendbildet, både når det gjelder farger og materialer.

Håper du får en hyggelig lesning:

Jasmin Lorvik @jasmin88k

Interiør, design, arkitektur. Nytt hus i 2019/2020

Kjøkkentrender 2022

Trendene frem til nå har vært mye preget av mørke farger, spesielt sort, og selv om jeg tror det fremdeles kommer til å vedvare i 2022, så tenker jeg at vi kan regne med å se mer naturmaterialer fremover også.

illustrasjon til artikkel om interiørtrender 2022 - hentet fra instagramkontoen til jasmin88k

Bilder fra Instagramkontoen til @jasmin88k

Lyse toner blandet med treverk i forskjellig struktur vil nok prege trenden i det kommende året. For eksempel valnøtt og treverk i brune toner blir nok å se i de minimalistiske hjem. Jeg tror også at det kommer til å være flere som går for den mer vågale, originale og industrielle look, med for eksempel stål og fliser på kjøkkenøy.

Å ha en kjøkkenøy med integrert vask, kokeplate og vifte blir nok mer attraktivt, og kan være en stor mulighet som lagringsplass. Jeg tror vi vil se mindre høyskap og mer åpne løsninger.

Lyse toner blandet med treverk i forskjellig struktur vil nok prege trenden

Katrine Lindgjerdet @hvitelinjer

– Interiørdesigner og gründer @solidstudio.no @white.interior1 – https://hvitelinjer.no

Interiørtrender 2022

Jeg tror tendensene for 2022 vil være påvirket av tiden vi har vært inn i. Vi har tilbrakt mye tid hjemme og har sett behovet for å gjøre det lunt og hjemmekoselig.

Bilder fra Instagramkontoen til @hvitelinjer

Jeg tror den personlige stilen vil bli enda mer sentral og vi vil se flere hjem fylt med mer særegne og varierte stilarter enn vi har sett tidligere.

Noen finner roen med den skandinaviske stilen og naturens fargepalett, med varme og nøytrale beigetoner, lunt treverk, rent preg og rette linjer. Mens andre kan våge seg mer mot den mer lekne og modige stilarten ved bruk av myke pastellfarger, miks av tekstiler, og maksimalistisk og særegent interiør.

Mer farger

Jeg tror også vi vil se en miks av disse to stilartene i hjem der den skandinaviske stilen har dominert i flere år, og at noen våger seg på et par «colour-pops» i form av enkelte møbler som sofa eller stoler, eller rom malt i myke pastellfarger.

En sentral rolle for 2022 vil også være et økende fokus på bærekraft og gjenbruk. Flere vil nok få sansen for å kjøpe brukt, og om det skal handles nytt så vil kvalitet, holdbarhet og bærekraft være viktige faktorer.

Kjøkkentrender 2022

Når det gjelder kjøkken så tror jeg tendensene vil være at vi vil se et større utvalg av ulike farger på kjøkkenfronter. I tillegg en miks med spennende materialer som benkeplater og armatur. Tidligere skulle kjøkken være nøytrale og tidløse. Nå ønsker ikke folk lenger å ha likt kjøkken som naboen.

Jeg tror flere vil være mer vågale og velge kombinasjoner som kler deres personlige stil

Lene Østensen @homebylene

Interiørdesign og boligstyling. Finalist i Gullfjæren Interior Awards 2018 og 2019

Jeg tror vi vil få se mer mørke farger og særlig mørk eik/ røkt eik/ valnøtt. Vi ønsker å ha det mørkt og lunt rundt oss. Vi er også mer bevisste og vil legge stadig større vekt på bæredyktighet, kvalitet og gjerne norsk/nordisk design.

 

Bilder fra Instagramkontoen til @homebylene

Kjøkkentrender 2022

Kjøkken vil fremdeles – og kanskje mer og mer – være husets naturlige samlingspunkt.

Vi vil at kjøkkenet skal gli sømløst med resten av interiøret. Vi vil helt klart se mer av benkemonterte ventilatorer som er både stilrent, lekkert og praktisk!

Også her vil vi se mer naturmaterialer – og mørke tresorter. Marmor er stadig aktuelt, men tror vi får se mer kompositt.

Vi vil legge stadig større vekt på bæredyktighet, kvalitet og gjerne norsk/nordisk design

Susanne Kvaløy-Knutsen @villaknutsen

Susanne 37 år, familiekjær, hjemkjær og over gjennomsnittet interessert i interiør. Finalist i Årets Gullfjær 2021

Interiørtrender 2022

Beige er fortsatt på favorittkartet, men gjerne tonet ned til en kaldere variant, en type greige. Jeg tror at det vil komme mer av det rene og tidløse uttrykket. Ton i ton der møbler og interiøret kommer bedre frem.

Bilder fra Instagramkontoen til @villaknutsen

Kjøkkentrender 2022

Eikekjøkken: Vi ønsker å ta naturen inn. Gjerne med synlig trestruktur i ulike farger som røkt eik, hvitt, beige ol vil være populært. Tror det er flere som går for mer tidløse kjøkken, men gjerne piffet opp med bruk av stein/dekton og unike særpregete løsninger.

Kjøkkenet får mer og mer fokus som oppholdsrom og jeg tror folk ønsker seg større og større kjøkken med mulighet til både spiseplass – og gjerne en sofa eller sofakrok. Å kunne samles rundt matlagingen vil bli mer og mer populært. Hvis mulig, en kjøkkenøy med sitteplasser plassert rundt koketoppen. Og da er BORA downdraft, men integrert og effektiv ventilator midt i blinken.

Kjøkkenviften vil falle mer bort og benkeventilator vil nok stå på ønskelisten hos stadig flere.

Kjøkkenet vil være en stor prioritet fremover

Cathrine Stornes Pettersen @casacathrine

– Interiørdesigner, gründer og eier av Cdesign AS / @cdesignas

Interiørtrender 2022

Farger

De siste årene har vi sett hjemmene våre gå fra grått, sort og hvitt til mer fargerikt og lunt. Denne utviklingen vil uten tvil fortsette. Vi ønsker, og vi trenger, mer farger rundt oss.

Beige har for lengst funnet veien til de norske hjem. Jordtoner vil også være den foretrukne paletten i 2022. Men i tillegg til beige og nøytrale farger vil mange lene seg mot gyldne okertoner, rustnyanser og dusere paletter i grønt og blått.

Flere vil også gå for mer fargerike hjem, i duse toner og pasteller, men også med sterke kontraster.

Interiørtrender 2022 - kjøkkentrender 2022

Bilder fra Instagramkontoen til @casacathrine

Materialer

Etter en periode med mye lyst treverk og spiler, har også mørkt og tyngre treverk blitt mer fremtredende. Stein og marmorerte mønster fortsetter, men kommer nå med flere fargerike uttrykk.

Vi beveger oss bort fra betonglooken på badet, og ønsker nå mer levende og mønstrete fliser. For å dempe inntrykket benyttes ofte en kombinasjon av matte, malte flater mot store fliser.

Personlig har jeg i flere år ventet på at asiatisk interiørdesign skulle treffe oss med full styrke. Vi er godt på vei nå, både med jordfarge-palettene, bruken av treverk og stein, plante-bonansa, digre gulvtepper og skillevegger med ruter.

Nå er det bare å ta frem tekoppen, senke skuldrene og finne roen!

Kjøkkentrender 2022

På kjøkkenfronten vil vi se mer av innredning som går ton i ton med veggfargen, samt utstrakt bruk av treverk. Sammen med gyldne eller kalde metaller, skaper dette et eksklusivt uttrykk.

Vår egen oppsummering av interiørtrender

  • Naturmaterialer
  • Mer bruk av farger
  • Planter planter planter
  • Individualisme

Enhver trend er produkt av tiden vi lever i – og da vi sjekket neste års nye farger fra Jotun merket vi oss navn som WISH – HOPE – IMAGINE – GENTLE WHISPER. Vi tenker det sier mye om hva vi ønsker oss for hjemmene våre! Og selve fargekartet til Jotun; – det heter TOGETHER.

BORA benkeventilators bidrag til interiørtrendene

BORA benkeventilator gjør det enklere å følge trender innen kjøkkendesign.

En annen ting – som flere er opptatt av – er at BORA gjør det enkelt å lage et kjøkken å trives i. Et kjøkken som legger opp til sosialt samvær – til sosial matlaging og til sosiale måltider.

Trivsel – trivsel – trivsel i et VÆREkraftig kjøkken

BORAs visjon er å gjøre livet på kjøkkenet enklere og mer trivelig. Ved å fjerne forstyrrende elementer får du et rom som er mer anvendelig til flere ting. Til å skape drømmemåltider i, til å le i, til å danse i, til å betro seg i, til å trøste i, til rett og slett å være sammen i.

Når det kommer til både hygge og interiørtrender er altså BORA mer enn en «usynlig», effektiv og stillegående kjøkkenvifte. BORA bidrar til VÆREkraftige kjøkken. Kjøkken det er trivelig å VÆRE i!

2022 byr på mer enn interiørtrender

For å gjøre det både hyggeligere og enklere å lage mat, kommer BORA med en revolusjonerende dampovn i 2022. Den heter BORA X BO og du kan lese mer om den HER!

Lykke til med året 2022 og med å forsterke eller finne DIN interiørstil!

 

 

Se BORA benkeventilator i aksjon hos en våre dyktige forhandlere over hele Norge:

Følg oss på Instagram for inspirerende kjøkken!

 

Kontakt oss her!

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.