Interiørtrender 2021 med fokus på årets kjøkkentrender

,
Interiørtrender 2021 med fokus på årets kjøkkentrender

Interiøret i ditt hjem kan utgjøre en stor forskjell for mentalt velvære. Spesielt i tider hvor vi tilbringer mer tid hjemme. Her får du noen tips til interiørtrender for 2021 hvor moderne livsstil og familiedynamikk gjør seg gjeldende. Våre tips setter søkelys på kjøkkendesign årets kjøkkentrender .

Det tidsriktige kjøkkenet bør passe til vår stadig mer flerdimensjonale livsstil. Derfor bør det moderne kjøkken inkludere både tradisjonelle kjøkkenfunksjoner og plass til sosiale aktiviteter. Du behøver ikke nødvendigvis et stort kjøkken for å få dette til, så lenge du tenker litt nytt og multifunksjonelt.

Interiørtrender 2021 med fokus på årets kjøkkentrender

Et godt eksempel på vakkert og multifunksjonelt kjøkken hos interiørdesigner @stylebyoliviaangeline – Kjøkkenøya, med BORA Classic 2.0 + teppanyaki, er også utstyrt med en barløsning, hvor familien kan spise frokost eller barna kan gjøre lekser mm. Fra kjøkkenøya er det åpent og hyggelig mot både stue og spisestue. Et perfekt, sosialt og multifunksjonelt rom for både arbeid, lek og hygge. Foto: https://www.stylebyolivia.no/

 

Her er våre 6 beste råd når det gjelder årets kjøkkentrender 2021:

 

1. Multifunksjon – Tenk nytt!

 

Tenk over hva DU ønsker å bruke kjøkkenet til? Foruten å lage mat, selvsagt.

Kjøkkenforhandlere har stadig smartere multifunksjonelle løsninger som tilrettelegger for at flater og på kjøkkenet kan brukes til flere ting.

Hva med en sittebenk som også kan brukes til å slappe av i? Det er koselig med selskap på kjøkkenet mens man lager mat. Så hvorfor ikke legge til rette for at selskapet kan ha det behagelig?

Høyskap som skjuler en smart arbeidspult? Eller hva med en kjøkkenøy som enkelt gjøres om til spisebord. Løsningene er mange og plassbesparende.

 

Interiørtrender 2021 med fokus på kjøkkentrender

Kjøkkenveggen kan skjules bak dører (øverst til høyre) og rommer både arbeidsbenk, kjøkkenapparater samt skuffer og skap. På kjøkkenøya er det god plass til å lage mat med en BORA Pure benkeventilator – koketopp med integrert ventilasjon som er både mer effektiv og stillegående enn tradisjonelle kjøkkenhetter. Kjøkkenet er av typen Next125 fra Fresh Interiør.

 

Multifunksjonelt gjelder også rom. Kan du trekke kjøkkenet inn i stuen? Kombinere kjøkken og spisestue?  En åpen planløsning gir for eksempel god flyt mellom de sosiale sonene i en bolig.

Et stuekjøkken trenger ikke lenger se ut som et typisk kjøkken. Ved å fjerne kjøkkenelementer som overskap og vifter kan kjøkkenbenken og/eller kjøkkenøya se ut som en skjenk eller et bord. En av stueveggene kan være en rekke med høyskap fra gulv til tak som skjuler mange av de vanlige kjøkkenfunksjonene.

2. Oppsøk kjøkkenforhandlere for gode råd om årets kjøkkentrender!

Bilder av froskjellige kjøkken for å illustrere artikkelen om Interiørtrender 2021 med fokus på kjøkkentrender

Våre mange hundre forhandlere er eksperter på kjøkken og innovasjoner som kan gjøre ditt kjøkkenliv både triveligere og smartere! Oppsøk en kjøkkenforhandler når du tenker å gjøre endringer på ditt kjøkken! Foto: Strai kjøkken og Kustomhouse Køkken Cph.

 

De har så gode råd og inspirasjon. Ingen kan så mye om kjøkken som våre forhandlere. Følgelig er de best til å vise frem nye og smarte løsninger som kanskje gir deg gode ideer til ditt kjøkken.

 

3. Lys og belysning

Illustrasjonsbilde av kjøkken og BORA downdraft til artikkel om Interiørtrender 2021 med fokus på årets kjøkkentrender- Foto: jasmin88k

Kjøkkenet til dyktige @jasmin88k får lys inn fra 3 kanter samt taket. Det åpne og gjestfrie inntrykket forsterkes av at det ikke er en ruvende hette over kjøkkenøya og koketoppen BORA Professional. Den nydelige kjøkkenøya i trendy treverk og stål er laget av @ggmobel. Foto: Jasmin Lorvik

Slipp mest mulig lys inn i kjøkkenet. Å droppe overskap og overhengende ventilator vil gi rommet et luftigere preg. Velg riktig belysning som skaper gode kjøkkenarbeidsplasser, men husk også belysning som gjør kjøkkenet et godt rom å oppholde seg i. En statement-lampe kan bidra til å gi kjøkkenet det særpreget du ønsker deg.

 

4. Farger og tekstur


To kjøkken som har stått på trykk i @Bonytt høsten 2020. Begge kjøkken har BORA Professional downdraftløsninger. Styling: @tonekrok Foto: @wilhelmsenyvonne

Tenk naturlig og organisk i valg av farger og materialer. Interiøret kan gjerne være en hyllest til naturen og jordens råvarer i form av naturmaterialer som tre, stein, planter og tekstiler i lin.

Ton i ton med farger hentet fra natur og himmel, som blått, grønt, beige og dype jordfarger vekker en følelse av trygghet og forankring.

Etniske innslag og nyanser: Vårt tips i år er Afrika med innslag av flettede kurver og farger som minner lyset på de åpne savannene…

Det er også artig med innslag av farge-splash i form av enkeltelementer med klare og sterke farger mot en naturlig bakgrunn.

Du bør også tenke på teksturer og kontraster – mykt mot hardt – mørkt mot lys osv.

5. Skapplass på kjøkkenet – trenger vi så mange TING?

dekorative bilder fra et kjøkken for å illustrere Interiørtrender 2021 med fokus på årets kjøkkentrender- victoriaThire

På kjøkkenet til @victoria_thire er det brukt trendy marmor. Over koketoppen var det planlagt en tradisjonell avtrekkshette. Så oppdaget hun BORA downdraft som trekker matosen direkte ned fra der den oppstår. Nå fremstår kjøkkenet som et lysende eksempel på kjøkkentrender med naturmaterialer og marmorveggen kommer nydelig til sin rett. Modell: Testvinneren BORA Pure. Fotograf: @victoria_thire Foto: @victoria_thire

Ja, skapplass på kjøkkenet er viktig! Samtidig er ett av våre tips til deg å rydde jevnlig og prioritere. Trenger du for eksempel den «eggekokeren» som står innerst i skapet? Når brukte du brusmaskinen sist? Snart skal du se at du kan frigjøre både skap- og benke-plass på kjøkkenet, og få bedre oversikt på kjøpet.

En klar trend i samfunnet er bærekraft. Dette gjør seg gjeldende i at vi heller ønsker å eie få ting med kvalitet enn mange ting som stadig må erstattes. Er det ting vi kan eie sammen med flere, gi bort til gjenbruk eller kanskje gjenbruke selv?

6. En benkeventilator er koketopp med integrert ventilator

– og er en trend som skyter voldsom fart for tiden!

deorativt foto av kjøkkendetaljer som illustrerer artikkelen https://www.instagram.com


BORA Pure downdraft hos @hvitelinjer – Et lyst og åpent kjøkken med sjel. Perfekt for en familie som er veldig glade i å lage mat. Fra koketoppen har de full utsikt til stuen og kan kan kose seg med barna som leker der mens de lager mat. Eller med gjester, som de ofte har på besøk.

Vårt siste og beste tips er egentlig en konklusjon som muliggjør alle de øvrige tipsene, nemlig en benkeventilator!

Ikke bare er effekten på en BORA benkeventilator mye bedre enn hos de tradisjonelle hettene. Du erstatter en ruvende kjøkkenhette med noe som praktisk talt er usynlig i koketoppen.

Med benkeventilasjon fra BORA slipper du både støy og spredning av fett og mat-os i kjøkkenet. Mulighetene ligger derfor åpne for å trekke flere myke elementer inn på kjøkkenet som lamper, puter, pledd og planter. Eller, som mange gjør, trekke hele kjøkkenet inn i stuen/spisestuen.

Her er kjøkken, stue og spiseplass i ett rom. Spiseplassen er en forlengelse av kjøkkenøya og BORA koketoppen plassert inntil spisesonen. Kranen er KWC Ono Highflex. Foto: Huseby Kjøkken

Årets kjøkkentrender: Slik muliggjør en benkeventilator de 5 første tipsene våre:

  • BORA downdraft er svært støysvak.  Du kan nyte gode samtaler mens du steker og braser og passer dermed perfekt inn i sosiale, multifunksjonelle kjøkken og stuekjøkken.
  • BORA fjerner all fett- og mat-os før det sprer seg i rommet – og du står derfor friere i plasseringen av din kokesone. Vi ønsker ikke lenger å stå inne i en krok når vi lager mat – du kan orientere deg mot rommet selv om du rører i grytene.
  • Trekk flere sosiale aktiviteter inn på kjøkkenet. Eller trekk kjøkkenet inn i hverdagsrommet. Med BORA benkeventilator slipper du mat-lukt, fett og ventilatorstøy.
  • En BORA fjerner behovet for overskap og overhengende vifte. Dermed får du et mer åpent og et lysere kjøkken.
  • Du kan henge den kuleste lampen du finner rett over kokesonen. Ja – uten å tenke på at den blir fettete fra matlagingen til og med.
  • Du kan innlemme kjøkkenet i stuen – null fett, lukt eller støy.
  • Frigjør plass på kjøkkenet. BORA benkeventilasjon er to hvitevarer i ett og du frigjør hele plassen over koketoppen.
  • Din arbeidsbenk, koketopp og ventilator blir helt flush – og egner seg derfor ypperlig til kjøkkenøya som også kan brukes som spiseplass eller en kjøkkenbenk som plasseres i stuen uten at det ser ut som et tradisjonelt kjøkken.

 

Bilde av bora x pure downdraft som viser hvordan dampen forsvinner ned i ventilatoren

BORA X Pure downdraft ble lansert i 2020 og har vunnet utrolig mange prestisjefylte designawards.

Så enten du bare vil fornye litt, eller du ønsker en totalrenovasjon, så håper vi at disse interiørtipsene var nyttige for deg.

Og vi ønsker deg lykke til med dine egne kjøkkentrender i 2021!

Se BORA benkeventilator i aksjon hos en våre dyktige forhandlere over hele Norge:

 

 

Kontakt oss her!

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.