Hvitevarer og kvalitet på materialer

,
BORA S Pure downdraft - bilde av et rosa kjøkken hvor dampen fra grytene går ned i den integrerte ventilatoren

Et moderne hjem består av så mye teknologi at vi lett blir sårbare for feil og mangler. Å stadig måtte tilkalle service eller i verste fall erstatte ting som går i stykker er ikke en hverdag vi ønsker oss. Er det ikke deilig når ting bare virker? Her gir vi noen råd om hvitevarer og kvalitet på materialer.

Det er dessuten et miljøhensyn å ta? Verden flyter over av søppel og vi er nødt til å tenke langsiktig når vi investerer i hvitevarer. Det er slutt på den tiden hvor hvitevarer bare skal ha en begrenset levetid. Verden tåler ikke det. Dermed er det bedre for alle om man kjøper litt varigere kvalitet, så får det heller koste litt mer.

Hva er da viktig å vite om hvitevarer og kvalitet på materialer?

  1. Kan løse deler vaskes i oppvaskmaskinen?
  2. Er de lette å håndtere? Vekten er faktisk viktig når du skal håndtere delene daglig.
  3. Tåler de røff behandling?
  4. Er de naturlige og bærekraftige?

Hos BORA koketopper med integrert ventilasjon kommer kvalitet og miljøhensyn først. Her er noen eksempler.

DLC – Diamond-like Carbon

DLC er Diamond-like Carbon som er et amorfisk carbonstoffbelegg. DLC er like hardt som diamanter, like lett som karbon og som forlenger livet til gjenstander med opptil 100 år. Når det brukes på hardplast sier miljøgevinsten seg selv. BORA Basics svarte ventilatorrist er belagt med DLC som tåler «alt» og er dermed så godt som evigvarende.

Rent rustfritt stål

Rent rustfritt stål kan vaskes i oppvaskmaskinen igjen og igjen uten at det forringes eller ruster. Det er et rent naturmateriale og gjør BORAs fettfiltre og løse deler både vaskbare og evigvarende. Ingen bruk-og-kast på BORAs fettfiltre. Noen leverandører reklamerer med fettfilter i metall, men metall er ikke nødvendigvis rustfritt – så sjekk gjerne det.

 

Lette å håndtere vs solid

Det er selvsagt en fordel at hvitevarene man kjøper tåler bruk og av og til kan det gå litt røft for seg på et kjøkken som er fullt av tunge og harde redskaper og kasseroller. En kombinasjon av solide og bærekraftige materialer er best med tanke på varighet. Her er BORA veldig smarte med bruk av DLC.

Det er jo en balansegang mellom hvor lette materialene er å håndtere og hvor solide de er.  Ja, deler som for eksempel er laget av smijern er selvfølgelig meget solide. Men er de også lette å vaske og flytte på til daglig? Smijern er jo både tungt og ruster lett i oppvaskmaskinen. BORAs løse deler er superlette å håndtere uten slitasje og uten at verktøy eller muskler er involvert.

 

Konklusjon på valg av hvitevarer og kvalitet på materialer

Tenk gjerne praktisk og økonomisk, men også miljø og kvalitet når du skal kjøpe hvitevarer til ditt kjøkken!

Og husk at det er BARE BORA som spesialiserer seg på benkeventilasjon og har den unike BORA-teknikken!

 

 

Se BORA benkeventilator i aksjon hos en våre dyktige forhandlere over hele Norge:

 

 

Kontakt oss her!

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.