MICHELIN STJERNER TIL NORDEN 2020

MICHELIN Guide – stjerner og awards til Norden 2020

Vi i BORA Skandinavia er stolte over å få tilhøre den nordiske matfamilien og å samarbeide med Mchelinguide, Aubo Kjøkken og Brittannia Hotel da årets nye nordiske Michelinstjerner ble delt ut i Trondheim. ⁠Vi vil derfor dele noen bilder fra arrangementet med deg.

gjester på hotell britannia under middagen for Michelin NordicTrondheim – Nordens matmekka

17. februar 2020 forankret Trondheim som Nordens matmekka da byen var vertskap for en utrolig samling av ledende kokker og matentusiaster, for lansering av årets MICHELIN Guide Nordic Countries.

Gwendal Poullennec, internasjonal direktør for MICHELIN Guides kaller Trondheim for et av de kulinariske midtpunktene i Norden. «Trondheim er et knutepunkt for friske ideer og verdifulle mattradisjoner, og denne kombinasjonen gjenspeiles i et høyt innovasjonsnivå, bærekraftighet og bruk av de beste råvarene regionen tilbyr.»

Mang en god matprat oppstår når stjernekokkene møtes!

 

Både spenningen og stemningen sto i taket før avsløringen av årets nye stjerner i Norden. Visit Trondheim og Michelin var vertskap foran 1200 utvalgte gjester, kokker og pressemedlemmer på Olavshallen konserthus.

Bilde av BORA Pure - klar til innsats

Bilde av BORA Pure – klar til innsats for Michelin Nordic – foto Terje BORUD

BORA downdraft som eksklusiv samarbeidspartner

Arrangementet ble etterfulgt av middag for alle gjestene på Britannia Hotel. Og det var her BORA kom inn i bildet som invitert sponsor og samarbeidspartner.

Når så mange profesjonelle matmennesker selv skal mates, da sier det seg selv at det ligger mye arbeid bak. Og BORA benkeventilatorer var ingen sinker i så måte – de arbeidet like hardt som de dyktige kokkene som betjente dem. Kokkene kom fra restauranten Fagn som innehar en av flere Michelinstjerner i Trondheim.

Vår minste benkeventilator BORA Pure stekte opp sjøkreps til den store gullmedalje og arbeidet konstant med 4 store stekepanner i drift. Allikevel slapp ikke lukten av sjæmat ut i lokalet – og kokkene fra restauranten Fagn kunne arbeide i et os-fritt miljø.
Så effektiv er BORA benkeventilator til å fjerne stekepartikler, fett og matlukt.

Bilde av BORA - klar til innsatsOg slik ble årets nye Michelinstjerner fordelt

Etter mye spenning og mange spekulasjoner er ventetiden endelig over: Michelinstjernene for Nordic Countries har blitt avslørt og utdelt!

Og for et enestående år dette ble for Norden!

Vi gratulerer alle vinnerne!

Collage av bilder fra Michelin-event

Jonas Lagerström fra Etoile i Stockholm er både BORA-ambassadør og Michelinstjernevinner!

Vi gratulerer

– Nye to-Michelin Stjerner 2020

  • Alchemist, København – Rasmus Munk (Ny i guiden)
  • Jordnær, Gentofte – Eric Kragh Vildgaard (Fra en til to stjerner)
  • RE-NAA, Stavanger – Sven Erik Renaa (Fra en til to stjerner)
  • Aloë, Älvsjö – Daniel Höglander og Niclas Jönsson (Fra en til to stjerner)

– Nye en-Michelin Stjerne 2020

Norge

Bare, Bergen – Kristian Vangen @kristian.vangen
Omakase av Vladimir Pak, Oslo@chefvladimirpak ⁠
Speilsalen, Britannia Hotel Trondheim – Christopher Davidsen @chefdavidsen
Under, Lindesnes– Nicolai Ellitsgaard @ellitsgaard_under

Sverige

Etoile, Stockholm ved vår BORA-kokk Jonas Lagerström (på bildet over) @jlagers og @dfalkeman

MICHELIN STJERNER TIL NORDEN 2020

Kokkene fra Michelin-restauranten Fagn røker og steker sjøkreps i store panner på BORA Pure. Foto: Terje Borud

Den nordiske matgleden

Vet du hvor du finner Michelin-stjerner i Norden? Eller hvor mange det er? Vi tror du blir gledelig overrasket hvis du sjekker hele guiden for Norden.

Klikk på linkene under og kjenn på stoltheten over å være en del av den nordiske matgleden!

Denmark
Norway
Sweden

Bora classic 2.0 benkeventilator

Dette er Guide Michelin

  • Den aller første Michelin-guiden så dagens lys i 1900. Dekkprodusenten Michelin ville gi bilister rundt på veiene nyttig informasjon om overnattings- og spisesteder og servicestasjoner. Rett og slett gjøre det lettere å bruke bilen som transportmiddel.
  • I 1926 begynte de å markere steder med ekstra god mat og service med en stjerne. To og tre stjerner kom til de neste årene.
  • I dagens Michelin-sjargong betyr én stjerne at det er en «eksepsjonelt bra restaurant», to stjerner betyr at den er «verdt en omvei», mens tre stjerner at restauranten er «verdt en reise i seg selv».
  • Restaurantene besøkes av anonyme Michelin-inspektører flere ganger over en periode. Inspektørene har selv utdannelse og erfaring fra restaurant- eller hotellskoler.
  • I 2015 kom historiens første nordiske Michelin-guide: «Guide Michelin Nordic Countries».

 

Representanter for BORA Norge/Engebretsen AS, Aubo og Optimera MICHELIN STJERNER TIL NORDEN 2020

Klare for Michelinfest: Eva Hannisdahl, daglig leder i Engebretsen AS, Leif Enoksen, salgssjef i Optimera Monter, Dan Falk Østergaard, salgsdirektør i Aubo

 

Vår egen BORA-ambassadør og kokkeverdensmester Ørjan Johannessen gratulerer vinnerne i denne videoen:

 

Se BORA benkeventilator i aksjon på vårt showroom i Oslo eller hos en våre dyktige forhandlere over hele Norge:


 

 
Kontakt oss her!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.