BORA-hansgrohe på vei mot en toppsesong

, ,
BORA Hansgrohe sykler for revolusjonen på kjøkkenet
BORA hansgrohe - Treningstur før starten på Vueltaen. Humøret er på topp

BORA hansgrohe – Treningstur før starten på Vueltaen. Humøret er på topp

Team BORA-hansgrohe på vei mot en toppsesong i UCI world tour. På sesongens første opptreden presenterer Team BORA –hansgrohe budskapet sitt. Lyset blinker, og fra høyttalerne strømmer Queens klassiker «We will rock you». Publikum er allerede i feststemning når de 27 sykkelrytterne for sesongen 2018 kommer på scenen. Det er ingen tilfeldighet at kick-off-en er i begynnelsen av desember — laget rundt superstjernen Peter Sagan har som mål å bli et av de beste lagene på WorldTour også i sesongen 2018. «Vi forventer mye bedre resultater i år enn det vi oppnådde i 2017», sier lagleder Ralph Denk til de mange som har møtt opp.

BORA hansgrohe - Team-manager Ralph Denk, som her lykkeønsker Marcus Burghardt, har ført BORA – hansgrohe til toppen av internasjonal sykkelsport.

BORA hansgrohe – Team-manager Ralph Denk, som her lykkeønsker Marcus Burghardt, har ført BORA – hansgrohe til toppen av internasjonal sykkelsport.

UCI’s world Tour

Det første året i WorldTour, den høyeste sykkelsport-ligaen, var alt annet enn skuffende for BORA – hansgrohe: Hele 33 seire dro rytterne i land. De endte til slutt på åttende plass i rankingen av lagene til Det internasjonale sykkelforbundet UCI. Ved alle de store nasjonale tourene tok Denks ryttere etappeseire, samt en andreplass i vårklassikeren Milano–Sanremo.

Opp og ned

Verdensmester Peter Sagan (i midten) med den slovakiske mester Juraj Sagan (til venstre) og den østetikske mester Gregor Mühlberger (til høyre) i ny drakt 2018.

Verdensmester Peter Sagan (i midten) med den slovakiske mester Juraj Sagan (til venstre) og den østetikske mester Gregor Mühlberger (til høyre) i ny drakt 2018.

Likevel var de ikke helt fornøyde: «Vi måtte takle noen utfordringer i fjor», sier Denk med tanke på fjoråret. «Det var opp- og nedturer hele tiden — fallet i Flandern rundt, feilene i Paris–Roubaix og til slutt ble kaptein Peter Sagan utelukket fra Tour de France. Det var ikke berettiget, men sørget likevel for problemer og diskusjoner i månedsvis.

Team BORA —hansgrohe ved den årlige fotoshooten. I midten: Grunnlegger av BORA Willi Bruckbauer</a> og teammanager Ralph Denk

Team BORA —hansgrohe ved den årlige fotoshooten. I midten: Grunnlegger av BORA Willi Bruckbauer og teammanager Ralph Denk

Gylden sesongavslutning: Peter Sagan vinner i Bergen sin tredje VM-tittel på rad som den første profesjonelle syklist.

Gylden sesongavslutning: Peter Sagan vinner i Bergen sin tredje VM-tittel på rad som den første profesjonelle syklist. Er BORA-hansgrohe på vei mot en toppsesong i 2018?

Peter Sagan tok sin tredje VM-tittel på rad

Sesongens høydepunkt kom helt på slutten med
tittel-hattricket under VM i Bergen — der tok Peter Sagan som første syklist noensinne sin tredje VM-tittel på rad. Striden mellom Sagan og UCI er nå avgjort, BORA kapteinen er fullstendig rehabilitert, og laget er midt i forberedelsene til den nye sesongen. Sagans plan er klar: Innhente det tapte og feire på Champs-Élysées iført den grønne poengtrøya..

Teamwork i teambussen: Før den tredje etappen i Tour de France knyter Peter Sagan skolissene til sin teamkollega Marcus Burghardt.

Teamwork i teambussen: Før den tredje etappen i Tour de France knyter Peter Sagan skolissene til sin teamkollega Marcus Burghardt.

Ambisjonene er høye

Alt i alt har den tyske show-ekvipasjen høye mål: «Vi vil vinne minst ett av de fem sykkelsporttrofeene», sier Ralph Denk: Milano–Sanremo, Flandern rundt, Paris–Roubaix, Liège–Bastogne–Liège og Lombardia rundt. I tillegg skal rytterne hans vinne den grønne poengtrøya i Tour de France, komme inn blant de fem beste rytterne i ett av de store sykkelryttene, og etablere seg blant de fem beste lagene i totalvurderingen for WorldTour. De har jobbet knallhardt bak kulissene i månedsvis for å nå disse målene. «I fjor bygde vi opp de nødvendige strukturene. Nå handler det om å få laget opp på et nytt nivå», sier Denk.

I den forbindelse er det nå mange skruer som justeres: Aerodynamikken skal forbedres ytterligere, og lederne har også oppdaget potensial når det gjelder ernæring og treningsstyring. Arbeidet i vindtunnelen er av avgjørende betydning: I fjor ble Peter Sagan slått med tre centimeter i Milano–Sanremo etter 300 kilometer på sykkelen. Her vil man selvsagt ikke overlate noe til tilfeldighetene.

Nye ryttere i BORA – hansgrohe

En av de vakreste strekninger på siste års Tour de France var Provenceetappen fra Embrun til Salon- de-Provence

En av de vakreste strekninger på siste års Tour de France var Provenceetappen fra Embrun til Salon- de-Provence

Selve laget ble også litt forandret for å nå de store målene. Italieneren Davide Formolo, en topprytter for de lange tourene, er ny i fargene til BORA – hansgrohe. Landsmannen hans, hengslete Daniel Oss, er ny beste hjelperytter for Peter Sagan. Han er en sterk rytter med sprintkvaliteter, noe som blir viktig både i vårklassikerne og senere.

Der er servert

Også to tyske ryttere som fikk mye oppmerksomhet i fjor, spiller en viktig rolle i år.

Den tyske mester Marcus Burghardt kommer som teknisk og taktisk sterk rytter med erfaring og tempostyrke. Han kommer til å ta en viktig rolle i laget. Emanuel Buchmann står i år foran et stort sprang i sin karriere. Den unge mannen fra Ravensburg blir sannsynligvis kaptein ved starten av La Vuelta (Spania rundt).

Man kan godt si at bordet er dekket. Er BORA-hansgrohe på vei mot en toppsesong?

Passion

Og de som observerer Ralph Denk og BORA – hansgrohe får raskt inntrykk av at den nøye planlagte sesongen 2018 bare kan være en mellomrett. Med så mye engasjement og forberedelse er den gule ledertrøya til Tour de France et realistisk mål,

 

 

Les mer – BORA hansgrohe sykler for kjøkken-revolusjonen

Følg oss på instagram for “insides” og oppdateringer fra Tour de France: @bora_scandinavia

Gå til BORA hansgrohe webside