Grill inne med BORA teppanyaki downdraft

,

Å grille sammen på kjøkkenet? Året rundt? En ønskedrøm? Neida, med BORA Tepan-grill i rustfritt stål og downdraftsystemene BORA Professional 3.0 og BORA Classic downdraft kan du grille inne året rundt! Med markedets mest effektive og stillegående benkeventilasjon fra BORA trenger du ikke bekymre deg for os, fett eller matlukt i huset. Så grill inne med BORA teppanyaki downdraft – året rundt.

 

Bilde av en som griller kjøtt innendørs på BORA benkeventilator teppanyaki

Genialt bra: BORA Tepan-grill og avtrekk lar deg bringe det sosiale og koselige ved å grille – inn på kjøkkenet – hele året.

 

Allsidigheten til den integrerte BORA teppanyaki-grillen er imponerende. Den store flaten av børstet, rustfritt stål veier hele 9 500 gram: På den kan du tilberede kjøtt, fisk, sjømat og vegetariske retter, ja selv pasta eller søte retter som kaiserschmarrn (se oppskrift lenger ned).

 

Filmen er et amatøropptak fra Engebretsens BORA Showroom i Oslo – støyen fra kjøttet og kraften overdøver lyden fra ventilatoren.

 

BORA teppanyaki-grill har to grillsoner som kan reguleres trinnløst og uavhengig av hverandre. Effekten er så høy at du til og med kan grille en stek på åtte kilo uten å dele den opp, uten problemer. Effekten er som en god utendørs grill. Ja, kanskje bedre fordi varmen er mer kontrollert og nøyaktig. Det er dessuten behagelig enkelt å rengjøre grillflaten på BORA teppanyaki downdraft.

Les hvorfor BORA teppanyki er sosialt, sunt og morsomt her!

Grill inne med BORA teppanyaki downdraft

Denne trendy måten å grille på har gjort stor suksess og inspirert BORA til å utgi en Tepan-kokebok. Fem erfarne kokker presenterer de allsidige mulighetene: Ivana Frank, Veronika Lutz, Thomas Faber, Werner Raith og Armin Alexander Auer avslører sine raffinerte oppskrifter og gir deg tips om hvordan du mestrer aromatiske og møre biffer, perfekt fisk og sprø grønnsaker i en håndvending.

Den store bredden i grillrepertoaret strekker seg fra svart risotto med sjømat til grissini og tofu scramble og mangosorbet cookie sandwiches. Nytelse på høyt nivå som du kan overraske familie og venner med. Eller enda hyggeligere; tilberede sammen med dem.

Bilde av BORA Classic 2.0 benkeventilator med fleksibel induksjonstopp og teppanyaki - Hva skjer dersom det koker over på en BORA benkeventilator?

Ble apetitten vekket?

Takket være BORA er grillsesongen ikke lenger avhengig av været. Og grillelskere som liker å eksperimentere kommer til å oppdage at ingenting er umulig på en BORA Tepan-grill i rustfritt stål. Samtidig vil du oppdage at du kan ta maten til helt nye høyder og smaker.

Du får en forsmak i form av oppskrifter lenger ned på siden.

PS – Ønsker du å grille inne hele året med induksjons-platetoppene BORA Pure benkeventilator eller BORA X Pure benkeventilator, så har vi løsningen. Vi selger nemlig grillpanner av høy kvalitet i vår BORA webshop som er spesielt godt egnet til disse downdraftmodellene.

 

Like velsmakende som det er enkelt: På BORA teppanyaki grill med downdraft kan du tilberede biff og tilbehør til hele familien samtidig.

 

Oppskrifter til teppanyaki-grill

Bilde av boken: innendørs grilling med BORA downdraft

I denne unike kokeboken finner du inspirasjon og oppdager de utallige mulighetene til BORA teppanyaki-grill. Fem toppkokker deler sine yndlingsoppskrifter med trinn-for-trinn-veiledning. Pluss deres beste kjøkkentips. Klikk på bildet og bestill på nett nå!

Kaiserschmarrn (keiserlige pannekaker fra Bayern)

 

Forberedelse: 15 minutter
Steketid/grilltid: 30 minutter
4 personer
200 g speltmel
1 klype natur- eller havsalt
220 ml havremelk
5 egg (størrelse M)
60 g rørsukker
2 ts smeltet smør eller ghee
30 g rosiner dynket i rom
Karamellsausen:
2 ss melis av råsukker og litt til å strø over – 2 ts smør – 2 ss brun rom

Rør sammen mel, salt og melk i en stor bolle til en seigtflytende røre og la hvile i minst 45 minutter.
Skill tre av eggene: Ha tre eggehviter i en ekstra bolle. Hell eggeplommene og to hele egg over den hvilende røren og
la dem ligge der uten å røre dem inn.
la det hvile.

Pisk eggehvitene stive med en mikser og strø sukkeret langsomt inn mens du pisker.

Varm opp Tepan-grillen til 200 grader og fordel 1 ts smeltet smør (eller ghee) jevnt på Tepan-overflaten med en Tepan-stekespade (som følger med alle BORA teppanyakiplater). Rør eggene godt inn i deigen før du forsiktig blander inn de stive eggehvitene, slik at pannekaken blir luftig og lett.

Steking

Hele deigen stekes på Tepan-overflaten i to omganger som beskrevet nedenfor.

Hell ca. halve røren på Tepangrillen og stryk den forsiktig utover med Tepan-spaden. Fordel halvparten av romrosinene på røren og vent til du ser store bobler overalt på pannekaken. Del så pannekaken i åtte deler og vend hver del med skraperen.

Når den andre siden også er gyldenbrun, river du pannekakene i små biter ved med Tepan-spaden og skyver bitene til den øvre og nedre
kanten av Tepan-grillen. Strø 1 ss melis i midten av grillflaten og vent til det begynner å karamellisere seg. Så tilssetter du 1 ts smør, lar det smelte og heller ca. 2 ss rom over, slik at det danner seg en rom-karamell-saus.

Bland pannekakebitene (kaiserschmarrn) inn i sausen, fordel dem jevnt på Tepan-flaten igjen og la dem karamellisere seg i ett minutt. Strø
melis over de varme kaiserschmarrnbitene og server med eplemos og/eller plommekompott.

God fornøyelse med Keiserschmarrn – denne enkle men likevel keiserlige retten som er en helt typisk østerriksk kulinarisk utskeielse og veldig god som dessert eller mellommåltid.

Grill inne med BORA teppanyaki downdraft – Spagetti med kylling og soppsaus

 


Arbeidstid: 15 minutter
Steketid/grilltid: 30 minutter
4 personer

Til spagettien
1 liten løk
200 g spagetti
600 ml grønnsaksbuljong
3 ss olivenolje
1 ts natur- eller havsalt

Til kyllingen
2 kyllingsbrystfileter (ca. 180 g hver)
Peanøttolje
8 stilker timian
½ bunt persille
2 løk
natur- eller havsalt
nykvernet pepper
Smeltet smør eller ghee

Til sausen
500 g sjampingjong eller annen sopp
1 løk
2 ts smeltet smør eller hjemmelaget
ghee
100 ml hvitvin eller sherry
350 g fløte
1 bunt persille
natur- eller havsalt
nykvernet pepper
1 klype nykvernet spisskummen

Spagettien
Skrell og finhakk løken. Still inn hele Tepan-grillen til 120 grader og stek løkterningene i 1 ss olivenolje. Legg spagettien på Tepan-overflaten og hell 400 ml buljong eller vann over. Hell 2 ss olivenolje over og strø salt på. Vend spagettien igjen og igjen mens du heller resten av
væsken forsiktig over. Etter ca 10 minutter stiller du den bakre delen av Tepan-grillen på trinn C og skyver spagettien dit så den holder seg varm.

Kyllingen
Skjær kyllingbrystfiletene i tykke strimler. Stil den fremre delen av grillen på 200 grader, fordel 2 ss peanøttolje over og stek kyllingstrimlene
i ca. 6 minutter. Skyll og tørk timian og persille og riv bladene av timianstilken. Finhakk persillen. Skrell og finhakk løken. Bland kyllingen og urtene sammen og smak til med salt og pepper. Ha i løken og stek videre i 6 minutter. Legg kyllingen over spagettien så den holder seg varm.

Til sausen
Børst eller vask soppen og del den i fire eller i tykke skiver. Skrell og finhakk løken. Stek soppen på den fremre delen av Tepan-grillen, der du nettopp stekte kyllingen, på 200 grader med 2 ts smeltet smør eller ghee. Ha i løken og hell hvitvin eller sherry over. La det koke litt, så har du i fløten og lar det koke videre en liten stund. Skyll persille, rist den tørr og finhakk den. Smak til soppen med salt, pepper og spisskummen og strø persille over.

Finish
Legg opp – og nyyt.