Matkurs med verdensmester i kokkekunst Ørjan Johannessen Ørjan Johannessen verdensmester på lag med BORA terjeborudfoto_

Et helt år med lockdown. Da gjelder det å finne på hyggelige ting å gjøre sammen – selv om vi ikke kan møtes. Vi startet påsken 2020 med hytteforbud og sosial avstand. Da var det ekstra stas å kunne invitere til virtuelt matkurs med verdensmester Ørjan Johannessen – vår BORA-ambassadør og Bocuse d’Or-vinner.

Kokkekurset var enormt populært, og flere tusen har fulgt sendingen – også i etterkant. Det første kurset gikk live på fredag før påske, varte i 1, 5 time og endte opp med en aldeles nydelig matrett, som Ørjan kalte Påskekylling Saltimbocca. I høst fulgte vi opp med ytterligere to kurs.

I etterkant fikk vi så mange hyggelige tilbakemeldinger. Det var hele vennegjenger som hadde fulgt sendingen i hver sine kjøkken, men koblet sammen på Zoom eller Teams. Alle som deltok opplevde et utrolig felleskap mens de laget mat, selv om de var helt alene.

Velsmakende, hyggelig og meget lærerikt.

Nå kan du oppleve det samme:

Her ligger nemlig opptakene fra både påskens og høstens kokkekurs sammen med handlelistene.

Kjøp inn ingrediensene, sett i gang filmen og kok i vei! Alene eller sammen med venner eller familie! Vi garanterer et godt måltid og mange smarte triks på kjøpet!

Nr 1. Kylling Saltimbocca med parmesan risotto Aka “Påskekylling” fra 3. april 2020

 


For å få full skjerm: Klikk på firkanten som kommer til syne nederst til høyre. Koble gjerne til en høytaler for å få perfekt lyd!

God fornøyelse og bon appetit!

HANDLELISTE til 4 personer:
60-70 g risottoris pr person
2 shalottløk
3 fedd hvitløk
1 -2 dl hvitvin (til koking)
2 liter kyllingkraft – evt buljong
1 pakke (50-100g) parmesan (grana Padano eller Reggiano)
1 pakke meierismør (vanlig)
2 sitroner
Salt
Sort pepper
1 flaske extra virgin olivenolje
2- 4 kyllingbryst
4-8 skiver parmaskinke
8 blader frisk salvie (ikke nødvendig)
1 pose ruccula
Utstyr du kan ha klart:
1 vid kjele til risotto (gjerne en jerngryte)
1 stekepanne eller grillpanne til kyllingfileter
1 stekebrett
bakepapir
8 grillpinner av tre
1 tresleiv eller slikkepott
1 rivjern

Nr 2. Fredags-entrecote med søramerikansk saus fra 30. oktober 2020

 

For å få full skjerm: Klikk på firkanten som kommer til syne nederst til høyre. Koble gjerne til en høytaler for å få perfekt lyd!

God fornøyelse og bon appetit!

HANDLELISTE til 4 personer:

4 stk entrecote skiver ca 150-200g pr skive
1 stk hvitløk med fedd
maldon salt
sort pepper kvern
extra virgin olivenolje
4 eggeplommer
1 liten boks kremfløte
500 g smør
1 glass jalapeno syltet
sukker
hvitvinseddik
1 sitron
1 potte koriander
1/2 agurk
2 sjalottløk
1 brett dulcita/romantic/sherry tomater
2 stk lime
1 rød chilli
1 boks fried garlic fra asia butikk( ikke nødvendig)
2 gule løk
1 pakke ca 250 g perlepotet/små norske poteter

Utstyr du kan finne frem:
1 stk stekepanne
1 bakebrett med bakepapir
2 ildfast form medium str
1 grillpanne( ikke nødvendig)
kjele til koking av potet
1 dl målbeger
1 god ballongvisp
1 bolle til visping av saus

Nr. 3. TORSK med masse deilig tilbehør fra 12. dessember 2020 ⁠

 

For å få full skjerm: Klikk på firkanten som kommer til syne nederst til høyre. Koble gjerne til en høytaler for å få perfekt lyd!

Handle-/utstyrs-liste 4 personer:

800 gr torskeloin (filet)- skinn og beinfri
1 dl solsikkeolje
500 g saltet smør
1 fedd hvitløk
1 kvast timian
1 god stekepanne
1 pose frosne erter ( ca 250 g)
8 skiver bacon
1 sjalottløk
1/4 hodekål
hvitvinseddik
3 dl hvitvin (tørr)
salt, sukker
1 bnt persille
2 stk gulrøtter
1 boks cremefraishe (ca 3dl)
1 ss dijon sennep
1 ts grov sennep
litt kremfløte
salt, sort kvernet pepper
poteter om du ønsker!

Utstyr du kan finne frem:
1 skål til og blande med
1 kjele med lokk
1 ildfast form
1 stavmikser eller purè blender
1 stk sil 1 stk kjele
1 stekepanne

Bekkjarvik Gjestegiveri

Takk for at du ble med på matkurs med verdensmester Ørjan Johannessen!

Opptakene er gjort hjemme på Ørjans kjøkken i Bekkjarvik. Han og familien driver og eier Bekkjarvik Gjestegiveri.

Ørjan var en av våre aller første ambassadører og har hatt sin BORA Professional benkeventilator siden 2016. Vi er veldig stolte av at Ørjan Johannesen er på lag med BORA!

Svensk mesterkokk er også BORA ambassadør

Her kan du lese mer om vår svenske mesterkokk og ambassadør, Jonas Lagerström. Vinner av Kockernas Kamp på TV4 og innehaver av en Michelinstjerne med Stockholms-restauranten Etoile.

 

Se BORA benkeventilator i aksjon hos en våre dyktige forhandlere over hele Norge: