Michelinstjerne og Kockernas Kamp-vinner Jonas Lagerström på lag med BORA downdraft

,

Kokkene elsker BORA bänkfläktar  – og vi elsker våre kokker: Michelinstjerne og Kockernas Kamp-vinner Jonas Lagerström er på lag med BORA downdraft.

Seier i Kockernas Kamp 2020

Vi er så stolte av vår svenske ambassadør og mesterkokk Jonas Lagerström! Da hans Stockholmsrestaurant Etoile ble tildelt sin første Michelin Star i februar 2020 kom det ikke som noen overraskelse! Men ikke nok med det! Høsten 2020 toppet han det hele med å vinne Kockernas kamp på svensk TV4, mot

Her kan du lese om Les Jonas Lagerströms og få noen fine tips til ditt eget kjøkken og din egen matglede!

Gratulerer med Michelin Star!

Jonas lagerström på lag med bora

En lykkelig Michelin-stjerne-vinner Jonas Lagerström med restaurant Etoile gratuleres av vår adm dir Eva Hannisdahl

Jonas forhold til matlaging er like enkelt som det er vanskelig. Det er smaken er i fokus. Og åpenbart har strategien vært så vellykket at smakene hans ble verdsatt av selveste Michelinguiden. Restaurant Etoile i Stockholm, som han driver sammen med Danny Falkeman, ble belønnet med en Michelinstjerne i guiden for 2020.

Foto: Restaurant Etoile Stockholm Instagram

Jonas Lagerström bakgrunn

Som barn var det ingen stor interesse for å lage mat hjemme i Jonas-familien. Likevel var det hjemme at interessen for matlaging ble vekket. Ferier og fritid ble ofte brukt til å være kreativ på kjøkkenet og nye smaker ble til sammen med en voksende interesse for matlaging.

Matlaging ble en pasjon – og år med hardt arbeid og videreutvikling av talentet fulgte. Med stillinger på blant annet Restaurant Yolo i London der Jonas var den kreative kokken, noen måneder på Noma i København, Heston Blumenthals Fat Duck i Bray og på Pepe Vieira i Galicia.

Hva skal til for å bli en mesterkokk?

Talent er viktig, sier Jonas, men trekker også frem andre kvaliteter som skal til for å nå langt som kokk. Du må være åpen og ta til deg inspirasjon fra andre rundt deg. Du må også ha evnen til å ta frem ditt beste når det gjelder og ha en god porsjon konkurranseinstinkt. Og selvsagt kunne jobbe raskt, nøyaktig og mye.

Disse egenskapene sikret Jonas 2 år i juniorlandslaget, gull i junior SM og 4 år på det svenske landslaget og finalist i årets kokk 2019.

Jonas sin liste over prestisjetunge titler og deltakelse vokser år for år.

 

Jonas Lagerströms favoritter

Høst

Jonas røper at han er glad i høstens smaker. En nydelig og givende årstid med ferske råvarer som rotfrukter og sopp.

Sommer

Grilling, asparges og gode potatissalater. Jordbær og krem er en uslåelig kombo.

Jonas Lagerströms tips til hjemmekokker

Hold det enkelt og bruk råvarene som du er komfortabel med og som gir deg størst glede.

Og når det gjelder kjøkkenutstyr, bør du investere i en god kniv og en stekepanne. Deretter bør du ta godt vare på dem.

Når Jonas lager mat til sine kjære familie, liker han å lage noe enkelt som også er sunt og godt.

Gode råvarer styrer ofte menyen og smakene står i sentrum.

Jonas Lagerström på lag med BORA downdraft

Jonas har drevet sitt eget event-byrå, Jonas Lagerström Gastronomi, med kokkekurs som spesialitet.

Her kunne kundene nyte godt av flere sett med BORA Professional downdraftsystemer.

Jonas, som naturligvis er ekstremt opptatt av kvalitet, trekker gjerne frem de egenskapene han liker best med BORA benkeventilator. Kvaliteten på produktet gjenspeiles i kvaliteten du får på maten som tilbederes på BORAdowndraft.

Det er også utrolig deilig at BORA benkeventilator fjerner all enerverende stekeos, lukt og ikke minst varme mens du lager mat. Når osen forsvinner kan du se maten mye bedre mens den lages.


Jonas Lagerströms seiser i Kockarnas Kamp på TV4 – bildet er fra Instagramkontoen til Etoile Restaurant

 

Stream gjerne Jonas og Kockarnas Kamp på TV4 og se at han konkurrer – og vinne – mot Sveriges beste!

Følg Jonas Lagerström og Restaurant Etoile på Instagram.

 

Se BORA benkeventilator i aksjon hos en våre dyktige forhandlere over hele Norge: