«Full steam ahead» for sunnere og smakfull mat med kombi-dampovn

Crispy grønnsaker, crunchy brød og saftig velsmakende kjøtt: Bedre, sunnere og smakfull mat med kombi-dampovn.

Mat behandles mer skånsomt og kan dampes, stues, bakes, stekes osv.. Med hvitevarer av høy kvalitet – som BORA X BO kombidampovn – multifunksjonsovn – trenger du ikke engang å velge en av tilberedningsmetodene. Du kan ganske enkelt klikke på en av de forhåndsinnstilte programmene. Men selv med ovner som ikke har et forhåndsvalg, er det lekende lett å tilberede sunne og deilige måltider.

Hvilken tilberedningsmetode gir best resultat med hvilken mat? Her får du noen tips:

Bilde av grønnsaker -Sunnere og smakfull mat med kombi-dampovn

Grønnsaker

Enten det er brokkoli, gulrøtter eller grønn asparges – når de dampes, beholder alle grønnsakene farge, smak og fremfor alt, verdifulle vitaminer og næringsstoffer. Noe av dette går tapt når grønnsaker kokes i en gryte med vann. Derfor er grønnsaker som kommer fra en kombi-dampovn ikke bare mer appetittvekkende å se på, men også sunnere og mer smakfulle enn om de hadde blitt tilberedt på konvensjonell måte. Og som en bonus: De har akkurat passe tyggemotstand.

Frukt -Sunnere mat med kombi-dampovn

Frukt

Frukt kan også forvandles til deilige desserter i kombi-dampovnen. For eksempel gir damping en spesielt appetittvekkende kompott.

Dampkokt frukt egner seg også veldig godt til puré, for eksempel til å lage hjemmelaget syltetøy eller barnemat.

Bilde av en stekt fisk - Sunnere og smakfull mat med kombi-dampovn

Fisk

Hvilken amatørkokk vet ikke følgende? Stekes fisk litt for lenge, så blir den tørr. Når du derimot tilbereder den i en dampovn, skjer det nesten aldri. Når fisken dampes, koker den uten å tørke ut eller falle fra hverandre – forutsatt at du ikke lar den ligge inne i timevis, da. Generelt sett trenger du bare litt fett og salt til dampkoking av fisk.

Bilde av stekt kjøtt - Sunnere og smakfull mat med kombi-dampovn

Kjøtt

Magre stykker av kjøtt; biff, kalv eller fjærfe blir spesielt saftige med stekefunksjonen til kombi-dampovnen. I tillegg har en høy-kvalitetsovn ofte et trådløst steketermometer som overvåker ønsket kjernetemperatur og regulerer temperaturen automatisk. Dette betyr at forhold som temperatur og fuktighet i kombi-dampovnen alltid er perfekte.
Perfekt stekt – bon appetit!

Bilde av dumplngs - smakfull mat med kombi-dampovn

Dumplings, pasta, paier og kaker

Den bayerske spesialiteten Dampfnudeln (dampnudler) fungerer for eksempel spesielt godt i en kombi-dampovn, som navnet antyder. Men alle andre typer dumplings eller pasta kan også dampes. Du kan også tilberede nudler og pasta i en dampovn: For å gjøre dette, legg pastaen i en beholder uten hull og tilsett litt vann med salt.

Ja – sunnere og smakfull mat med kombi-dampovn!

Bilde av kokt ris -Sunnere og smakfull mat med kombi-dampovn

Ris

Å tilberede ris i en dampovn er mye enklere enn i en gryte. For det er nesten umulig å brenne risen på denne måten. Som en del av tilbehøret har de fleste kombi-dampovner spesielle risboller eller uperforerte beholdere for tilberedning av ris. Bare damp risen i denne beholderen med vann og litt salt i dampovnen, så blir den garantert fluffy og luftig. Tommelfingerregelen for riktig mengde vann: For hver del ris er det omtrent en og en halv del vann. Så til en kopp ris bruk 1,5 kopper vann.

Bilde av brød - Sunnere og smakfull mat med kombi-dampovn

Brød

Baker du brød i kombi-dampovn, blir du belønnet med en spesielt sprø skorpe. Fordi regelmessig «fordamping» gjør deigen fin og fuktig, hever den seg samtidig som varmen gir den en sprø ytre skorpe samtidig. Noen slike ovner har til og med et spesielt program for brødbaking.

Bilde av Pizza - Sunnere og smakfull mat med kombi-dampovn

Pizza

Den italienske klassikeren lages mye raskere i en kombi-dampovn enn i en vanlig ovn. I tillegg hever pizzadeigen høyere og er luftigere enn i en vanlig ovn på grunn av dampen.

VIL DU VITE MER OM KOMBI-DAMPOVNER? Se den unike BORA X BO kombi-dampovn med helt enestående funksjoner her!

Se BORA X BO kombi-dampovn i aksjon hos en av våre mange dyktige forhandlere over hele Norge: