mesterkokker testet BORA X BO mirakelovn

Det ble kvalitet, nytelse og kreativitet på toppnivå da 4 europeiske mesterkokker testet BORA X BO multifunksjonsovn. Den nye ovnen BORA X BO møtte fire stjernekokker og dommen ble “Særdeles godt”.  Og resultatet ble til en kokebok.

mesterkokker testet BORA X BO mirakelovn

 

mesterkokker testet BORA X BO mirakelovn

Eckart Witzigmann, Johann Lafer, Andreas Senn, Cornelius Speinle – fire stjernekokker som har vært med på å revolusjonere og videreutvikle moderne matlaging på svært forskjellige måter. I årtier har de målbundet folk med kreasjonene sine. Rettene kan være alt fra rustikke til haute cuisine, og mesterkokkene lager alltid noe for enhver smak.

“BORA X BO gjør livet enklere for kokken. Jeg ble veldig overrasket overden enkle betjeningen og at det er mulig å lage mat uten at det lukter!” ECKART WITZIGMANN

mesterkokker testet BORA X BO mirakelovn

“Jeg elsker å gjøre ting enkelt på kjøkkenet – da er BORA X BO perfekt: enkelt å lage mat, enkelt å nyte, enkel rengjøring. Hva mer kan man ønskeseg?” JOHANN LAFER

De beste oppskrifter for den beste ovnen

Og nettopp dette mangfoldet vil vi i BORA dele med deg der hjemme i vår nye kokebok. Her presenterer stjernekokkene de beste oppskriftene sine for den nye mirakelovnen BORA X BO. Ovnen som bare kan sammenlignes med ovner som hittil har vært forbeholdt profesjonelle kjøkken.

Her finner du en oppskrift som passer til alle typer anledninger og enhver smak, enten du vil ha noe enkelt eller eksklusivt. Dette er den enkleste måten å få inspirasjon fra internasjonale stjernekokker inn i sitt eget kjøkken, så du kan overraske gjester med spektakulær gourmetmat.

Det skal være moro å lage mattoppkokker testet BORA X BO

– og det blir det med BORA X BO og kokeboken fra stjernekokkene. Særlig når resultatet blir så bra at det kunne blitt stjerner av det. Så slik gikk det da 4 toppkokker testet BORA X BO

Boken får du kjøpt i vår webshop – følg linken!

Ovnen BORA X BO bør du se hos din nærmeste forhandler, som du finner HER!

Som en liten forsmak finner du en av de 86 oppskriftene fra boken her. Boken som ble til da 4 mesterkokker testet BORA X BO.

 

 

 

 

 

“Jeg liker å gjøre ting enkelt på kjøkkenet – derfor liker jeg BORA X BO så godt. Det er enkelt å lage mat med et utvalg forhåndsdefinerte programmer.”ANDREAS SENN

 

 

 

Tekst Martin Arnold

Foto Markus Bassler – The Food Eye

Viltstek med lys potetball

MARINERT VILTSTEK

 

1.Skrell gulrot og selleri, vask purren og kutt grønnsakene i valnøttstore stykker. Skrell hvitløken og grovhakk den. Vask timian og rist av den vannet. Vask appelsinen i varmt vann og tørk den. Rasp av skallet. Knus einebær i en morter, støt pepperkornene.

2. Hell vin, eddik og 250 g vann i en passe stor gryte. Tilsett de ferdige einebærene og sukker, kok opp blandingen og la den avkjøle seg. Tørk kjøttet med kjøkkenpapir og legg det i den avkjølte marinaden. Mariner kjøttet i kjøleskapet i 2-3 dager. Snu det to til tre ganger.

3. Ta ut kjøttet av marinaden den dagen du skal tilberede det. Drypp godt av. Hell marinaden gjennom ei sil. Ta vare på væsken. Deretter varm opp smeltet smør i ei stekegryte som er passe stor, brun kjøttet på alle sider, krydre med salt og pepper. Ta ut kjøttet og sett det til side.

4. Legg de marinerte grønnsakene i den varme stekepannen og stek dem i 8-10 minutter. Tilsett tomatpuré og rør godt mens kjøttet steker videre. Tilsett væsken fra marinaden og legg kjøttet på grønnsakene. Stek det i BORA X BO (150°/0 % fuktighet) i 2–2,5 timer til det har en kjernetemperatur på 90°. Ta så ut kjøttet og legg det på stekeformen uten hull. La BORA X BO avkjøle seg til 50°. Sett kjøttet inn i ovnen igjen og hold det varmt til servering.

5. Sil stekesjyen fra stekepannen og samle opp væsken i ei gryte. Og la det koke seg tykt på middels varme i 5-8 minutter. Tilsett tyttebær i sausen og smak til med salt og pepper.

LYS POTETBALL

6. Dekk til stekeformen uten hull med en stekematte og strø grovt havsalt over. Vask potetene under rennende vann og rengjør dem med en grønnsaksbørste ved behov. Legg dem på saltet (med skall). Skyv brettet inn i BORA X BO ca. 45 minutter før steken er ferdig og stek dem myke samtidig med kjøttet. Ta dem ut og la dem avkjøle seg.

7. Skjær de ferdige potetene i to, legg dem i potetpressen med skjæreflaten ned og press dem gjennom. Fjern skallet for hver gang du presser. Press potetene en gang til gjennom potetpressen og ned i en bolle. Slik blir deigen glatt og fin.

8. Smelt smør i ei lita gryte. Skill eggene og ta vare på eggehvitene til noe annet. Rør eggeplommene lett sammen i en skål og hell dem over potetene. Strø potetmel over og tilsett smeltet smør. Bland godt sammen og smak til med 1 ts salt og nyrevet muskatnøtt. Rull potetdeigen ut til en ca 5 cm tykk pølse på en godt melet arbeidsplate. Del den opp i ti – tolv like stykker. Form stykkene til runde baller med fuktige hender.

9. Kok opp rikelig med saltvann i en stor, flat gryte. Legg potetballene i vannet og reduser temperaturen. La potetballen trekke i 10-12 minutter. Når de flyter opp til overflaten og holder seg der, kan du ta dem ut med ei hullsleiv.

GLASERTE EPLEBÅTER

10. Vask eplene, del dem i fire og fjern kjernehuset. Press sitronen og ta vare på saften. Skjær eplene (med skall) i tynne båter og drypp sitronsaft over.

711. Varm opp smør i ei panne og damp eplebåtene ved middels varme. Tilsett sukker og en pris salt og karamelliser eplene de er gylne. Hell saften over og kok eplebåtene i den til de er myke, ca. 5 minutter.

Ta pannen av varmen.

Legges på tallerkenen sammen med marinert viltstek og potetballer.

Bon Appetit!

 

Ingredienser og arbeidstid:

Arbeidstid: 55 min.
Ventetid: 3 dager
Steketid: 2 t 30 min.
4 personer

Til marinert viltstek
100 g gulrot
200 g selleri
60 g purreløk
2 fedd hvitløk
4 stilker timian
En økologisk appelsin
1 ss einebær
Omtrent 1 ss svarte pepperkorn
750 g rødvin
250 g rødvinseddik
3 laurbærblad
100 g rørsukker
1 hjortelår på 1,2-1,5 kg (uten bein)
3 ss smeltet smør eller ghee
havsalt, nykvernet pepper
2 ss tomatpuré
2 ss tyttebærsyltetøy

Til potetballene
1 kg grovt havsalt
900 g melne poteter
50 g smør
3 egg (størrelse M)
75 g potetmel
havsalt
muskatnøtt
mel til arbeidsplaten

Til glaserte eplebåter
3 epler
En sitron
1 spiseskje smør
Ca 1 ss rørsukker
havsalt
70 g eplejuice

EKSPERTENS TIPS
Tilsett eggeplommer, potetmel og smør så raskt som mulig i potetmassen, slik at massen blir godt blandet.