BORA X BO – Historien bak den proffe ovnen til hjemmet

, ,
Hva er en kombi-dampovn?

BORA X BO – Historien bak den proffe ovnen til hjemmet. Å bruke DAMP i matlaging har alltid vært et hjertebarn for BORAs gründer Willi Bruckbauer. Sammen med produktutviklerne spurte han seg:

Hva er neste steg i kjøkkenrevolusjonen?

Målet var å skape enda et ikonisk produkt. Å finne opp dampovnen på nytt, fra bunnen av. Forutsetningene var klare og tydelige. Apparatet måtte være intuitivt i bruk, som alle BORA produkter. Det måtte fjerne matlukt og os, som alle BORA produkter. Og det måtte sette helt nye standarder innen design og funksjon.

BORA X BO - Historien bak den proffe ovnen til hjemmet

Med BORA X BO kan du ikke lenger lukte hva som er til middag i dag!

BORA tenker alltid ut av boksen

“I BORA prøver vi alltid å se videre enn de løsningene som allerede finnes på markedet. Vi vil skille oss ut”, sier Josef Hintner, produktansvarlig. Derfor valgte vi den tyske bedriften MKN som vår utviklingspartner.

MKN er spesialisert på profesjonell kjøkkenteknologi i toppsjiktet. Bedriften ligger i tyske Wolfenbüttel og er en av de markedsledende produsentene av såkalte kombidampovner – multifunksjonelle ovner som leverer ypperlige resultater i profesjonell gastronomi.

 

BORA X BO historien bak den første profesjonelle ovnen for hjemmet

Normalt vil du antakelig stresse før store middagsselskaper…. Ikke nå lenger!

Målet var å få profesjonell teknologi inn på private kjøkken

“Vi synes det var logisk å kombinere vår egen ekspertise innen husholdningsteknologi med en spesialist på gastronomi. Målet var å få profesjonell teknologi inn på private kjøkken”, forklarer Josef Hintner. En utviklingspartner som MKN, med mange års teknologisk erfaring, gjorde det mulig for BORA å starte konstruksjonen av den perfekte dampovnen med ekstremt høyt nivå.

BORA X BO – Historien bak den proffe ovnen til hjemmet

“Kombidampovnen som MKN utvikler for profesjonell gastronomi er helt annerledes enn vanlige husholdningsapparater for private hjem”, sier Josef Hintner. “Den er i stor grad automatisert og ekstremt effektiv. Vi likte ideen om å gi brukere som har mindre erfaring i kokekunst tilgang til topp ytelse og mange funksjoner på en enkel måte. Å gjøre hjemme-chefen til master-chef”

BORAs produktutvikling hadde mange års erfaring med damp som de brukte til å perfeksjonere profesjonell gastroteknologi. Også ovnens utstyr, mange av de innovative funksjonene og den estetiske utformingen bærer signaturen til BORA.

 

Resultatet er den eksklusive kombi-dampovnen BORA X BO, som ble lanseres på markedet i Skandinavia i disse dager. BORA X BO kombidampovn har satt en helt ny standard innen segmenten ovner.

“Nå er det enda lettere – og morsommere – å lage mat”, lyder det fra kundene som allerede har BORA X BO hjemme. Og ja: BORA X BO gjør det enklere enn noen gang å lage mat hjemme. Slik fungerer det: Brukeren definerer ønsker – BORA X BO lager det. Det høres like behagelig ut som det er.

Målet var å klare seg uten spaker, knapper og fiksfakserier

Målet med nyutviklingen var å klare seg uten spaker, knapper og unødvendige fiksfakserier. Den store berøringsskjermen gjør det enkelt å velge funksjon og er like intuitiv i bruk som en smarttelefon.

Vanligvis slippes damp og lukt ut når du åpner ovnsdøren. Ikke med BORA X BO kombidampovn.

 

For å gjøre det enkelt å lage mat og få perfekte resultater, skulle den nye ovnen ha en rekke forhåndsinnstilte programmer og ekstrafunksjoner som ekstra damp og fuktighetsavtrekk. En av de største utfordringene da vi utviklet BORA X BO var å integrere ytelsen som er kjent fra profesjonelle gastro-kjøkken i et husholdningsapparat for hjemmet. For eksempel rask oppvarming: 200 grader på under fire minutter.

“Det går mye raskere å varme opp BORA X BO og lage mat med den enn det gjør med en vanlig stekeovn”, avslører Josef Hintner. “Med optimal varmeoverføring lager du mat på kortere tid og ved lavere temperatur.” BORA X BO tilfører fuktighet og damp som steker maten ved høy lufuktighet. Da blir den raskere ferdig. En jevn tåke av damp omgir maten hele tiden og trenger inn på alle nivåer.

Intensiv forskning bak

Som alltid benytter BORA seg av intensiv forskning. BORA X BO er ikke noe unntak. En viktig del av jobben var å teste prototypene i praksis. Vi brukte eye tracking for å studere hvordan øynene beveger seg. “Dessuten ga vi testpersonene våre en spesiell oppgave uten at de fikk forberede seg”, utdyper Josef Hintner. “På denne måten fant vi nyttig informasjon. For eksempel: Hvordan går testpersonen fram?”

 

BORA X BO renser seg selv – Ingen tid på å vaske og tørke

Markedsforskningen har også funnet ut hvilke innovasjoner BORAs kunder setter spesielt stor pris på. For eksempel rengjøringsfunksjonen til BORA X BO kombidampovn: Denne nyheten oppfyller drømmen til mange hobbykokker: BORA X BO renser seg selv. Den automatiske rengjøringsfunksjonen er også inspirert av profesjonelt kjøkkenutstyr, som samarbeidspartneren MKN er spesialist på. Det innebærer at du ikke må bruke tid på å vaske og tørke.

BORA X BO - Historien bak den proffe ovnen til hjemmet

Ingen komplekse oppskrifter eller forvirrende bruksanvisninger

Prisvinnende design

Ved siden av de praktiske årsakene taler også det vakre designet for BORA X BO. Den svarte rammen og minimalistisk design gjør det nærmest til et kunstverk på kjøkkenet. “BORA X BO setter nye standarder for kjøkkendesign”, sammenfatter CEO Willi Bruckbauer.

Han er strålende fornøyd med å ha skapt enda et BORA produkt med høy wow-faktor.

 

BORA X BO - Historien bak den proffe ovnen til hjemmet

Det som gjør BORA X BO så estetisk, er blant annet displayet med de klare symbolene, den svarte rammen og black paneleffekt i minimalistisk design

3 spørsmål til Peter Helm

Leder av innovasjon og digitalisering ved MKN, som produserer førsteklasses gastronomiteknologi

Hva synes du er de viktigste fordelene ved en kombidampovn?

En kombidampovn er et apparat som behersker hele stekespekteret. Temperatur, luhastighet og fuktighet blir nøyaktig regulert. På den måten kan du lage mat automatisk: uansett om du vil koke, steke, frittere, sous-vide-steke eller langtidssteke. Betjeningen gjør det enkelt å oppnå topp resultater.

Hvorfor blir ikke BORA X BO varmere enn 230 grader?

Grunnen er den spesielt intensive varmeoverføringen som er to-tre ganger høyere enn vanlige dampovner. Det gjør det både mulig og nødvendig å holde temperaturen lav. MKN og BORA utviklet innovative BORA X BO sammen.

Hvordan opplevde du det nye samarbeidet?

Jeg opplevde BORA som en inspirerende, innovativ bedri med høye mål når det gjelder husholdningsapparater. Og som MKN er BORA en selvstendig, mellomstor bedrifter med raske prosesser. Det gjorde samarbeidet enkelt og konstruktivt.

Tekst MARTIN FRAAS

som gjør BORA X BO så estetisk, er blant annet displayet med de klare symbolene, den svarte rammen og minimalistisk design.

BORA X BO multifunksjonsovn

Kombidampovnen BORA X BO fleksibel stekeovn ble utviklet for å oppnå en best mulig brukeropplevelse, enestående design og topp ytelse.