5 kjøkken-trender for 2018

5 kjøkkentrender 2018

Hvem sier at vi bare skal sove på soverommet eller bare lage mat på kjøkkenet? I fremtiden vil vi se mindre klare skiller på rommenes funksjoner. Eksempelvis ser vi badekar på soverommet, dag-senger på kjøkkenet og kjøleskap i stuen. Vi vil ha mer komfort, mer «hygge» og løsninger som passer OSS. Vi dyrker individualismen i hjemmene våre – vi vil skape vår egen stil. Her får du 5 kjøkken-trender for 2018.

Så hva betyr disse trendene for kjøkkenet, husets hjerte? Kjøkkenet brukes ikke lenger kun til å lage mat. Det er familiens samlingspunkt – også utenom måltidene.

5 kjøkken-trender for 2018 gir deg 5 trend-tips til små eller store endringer du kan gjøre på ditt kjøkken:

1. Åpent, luftig og sosialt.

5 kjøkkentrender for 2018 - BORA induksjonskoketopp med benkeventilator i et åpent kjøkken. Hygge og individualisme er sentrale ord i interiørtrendene.

BORA induksjonstopp med benkeventilator i et åpent kjøkken. Hygge og individualisme er sentrale ord i interiørtrendene.

Skal du gjøre én ting på kjøkkenet ditt i 2018, så bør det være noe for å gjøre kjøkkenet ditt mer åpent og luftig.

Bort med overskap – inn med åpne hyller.

Bort med dominerende takvifter og kjøkkenhetter – inn med benkeventilasjon.

Et åpent kjøkken er et sosialt kjøkken hvor man kan kose seg og kanskje lage mat sammen. Uten overskap og takvifter står du dessuten mye friere når du skal designe ditt kjøkken. Vi vil i 2018 se en vekst i utradisjonelle løsninger og utviskede grenser mellom rommene. Alt som stenger for fri sikt vil forsvinne mer og mer og vi søker tilbake til funksjonalismens idealer om luft, lys og grønt.

2. Kjøkkenfarger

Ja – farger er jo allerede tilbake. Mørke farger på kjøkkeninnredningen selger som aldri før. For 2018 spår mange at vi dreier mot enda sterkere og klarere farger og større dristighet. Fortvil ikke hvis du liker det lyse. Både mørkt og lyst er med i 2018-paletten. Pass bare på at fargene er matte og taktile – «gode å ta på». Ikke glem tekstiler og naturprodukter; alle sanser skal nemlig vekkes på det moderne kjøkken.

3. Natur

Natur, ja! I form av materialer som synlig treverk, bambus, glass, stein, ull og varme metallfarger som bronse etc. Og husk planter, urter og grønnsaker: La det spire og gro – særlig på kjøkkenet!

4. Apparater og teknologi

Alt som gjør livene våre enklere vil alltid være inn på et kjøkken. Tekniske innovasjoner gir oss husholdningsapparater som er fler-funksjonelle og løser behov vi kanskje ikke visste at vi hadde. Også her ser vi mer fokus på komfort og kvalitet.
En benkeventilator, som drar fett og mat-os ned, der det oppstår, er et eksempel på en nyvinning som vi kommer til å se mye mer av i fremtiden.

5. Gamle ting

Har du noen kjøkkengjenstander som er litt loppisaktige, litt slitte og uperfekte og med personlig preg, så bør du vurdere å stille dem ut på kjøkkenet. Stikkord i denne trenden er gjenbruk, upcycling og retro. Vi ser for eksempel at flere kjøkkenprodusenter tilbyr modeller med skrå overskap som vi husker fra 50- og 60-tallet. Rundt kjøkkenbordet ser vi oftere stoler i forskjellige stiler, farger og fasonger. Stilen lar seg enkelt kombinere med minimalismen. Færre ting, men mer individuelle, solide og jordnære ting, personlige ting med patina og en historie.


Ja, det er på kjøkkenet det skjer!

Og husk:

Et godt kjøkkendesign er DITT kjøkkendesign!

Og vi ønsker deg lykke til!
Enten du skal justere, oppgradere eller designe et helt nytt kjøkken!

 

Les mer om historien bak BORA her.

Se BORA benkeventilator i aksjon hos en våre dyktige forhandlere over hele Norge:

 

 

Kontakt oss her!

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.