På BORA Training i Raubling

,
BORA Training

En liten snutt om å reise på BORA Training i Raubling!

At to dager kan romme så mye kunnskap, kvalitet, aha-opplevelser, hygge og god mat, hvem skulle tro? Det ble en intens og nyttig resie, med en konklusjon: Alle som har noe med verdikjeden til BORA å gjøre, bør dra på BORA Training i Raubling!


BORA training i Raubling
En tidlig, men ikke altfor tidlig, morgen møtes vi på Gardermoen. Destinasjon Munchen og videre til BORA i Raubling – en liten by på grensen til Østerrike.

Vel fremme, ved foten av alpene blir vi tatt imot av blide kursverter. Solen skinner og varmer opp oktoberluften mens vi skimter fjelltoppene, som er dekket med snø, i det fjerne. Lunsjen står klar – deilige og sunne sandwiches. Hos BORA har de en helhetsfilosofi – som foruten kvalitet omfatter helse og miljø.  «Ride Clean» sier de, også til sykkellaget de sponser, BORA Hansgrohe.

På kurset er virundt 25 skandinaver og det er hyggelig å møte de andre deltakere. Arkitekter, interiørarkitekter, designere og kjøkkenforhandlere. Erfaringsutvekslingen starter umiddelbart.

Kursrommet har store vinduer ut mot fjellene – skjermet på utsiden mot direkte sollys – ikke av kjedelige metallpersienner, men lange og grove treplanker i ulike tykkelser. Pultene vi sitter ved har vi aldri sett maken til – 10 cm tjukke tømmerskiver som hviler på spinkle stålrammer.  Kontraster i kø. De liker tre i Raubling.

Men vi er her for å lære

– Og det gjør vi!

Først en kort presentasjonsrunde. Så over til forventninger til kurset, som blir nøye notert og tatt frem av kursholderen stadig vekk. Imponerende responsivt.

Så går det slag i slag utover ettermiddagen: Planlegging og montering av BORA. Alle modellene. Hvilke modeller bør ha 60 cm opp til overskap? Hvorfor passer en BORA Basic inn i alle standard benkeskap. Vi lærer hvor og hvordan vi skal ta mål for å plassere BORA best mulig, at 4 m/s i luftstrømmen er optimal hastighet og at når konkurrentene sier de har 6 m/s så betyr det overkill, mer støy, mer ressurskrevende og at fettet ikke bør føres for raskt gjennom fettfilteret.

Og ja fettfilteret – hva skal vi se etter på et godt fettfilter? At det er digg å lage mat uten at klær og hår lukter etterpå, at du kan skjære løk uten tårer med en BORA – Og hvordan svare alle kundens spørsmål som hva hvis det koker over, hva med høye kjeler osv. Les mer på FAQ

Flink kursholder

Vår kursholder snakker godt engelsk, har humor og glimt i øyet og er flink til å forklare. Ikke ett sekund kjeder vi oss. Men det som er aller mest tydelig for oss er stoltheten hans. Stolthet og lidenskap for selskapet han jobber for og filosofien bak produktet BORA. Det er snakk om dimensjonering av ventilasjonsrør, men vi sitter igjen med følelsen av å ha overvært noe stort. Og timene flyr avgårde.

Ettermiddagen inkluderer også en inspirasjonsrunde i det store «Verkshaus» vegg i vegg med kurslokalene. To store etasjer med kjøkken-showroom – selvfølgelig BORA, men også andre løsninger, kjøkkener, belysning, møbler etc. Som en liten kjøkkenmesse med Europeiske interiørbrands.

Nå har vi fått servert en lokal øl og vel tilbake i kursrommet kommer mr. Bora, Willi Bruckbauer inn i rommet og begynner å fortelle sin og Boras historie på en stillferdig og ektefølt måte. Det er kraft i en lavmælt historie og nå er det helt stille i rommet. Når har kikker ut av vinduet og opp mot fjellene i det han forteller om den ene virksomheten som til slutt hadde troen på BORA, er det flere enn meg som sitter med gåsehud. Les BORAhistorien her.

Joint cooking event med BORA benkeventilator

Utenfor kursrommet er det innredet et stort bora-kjøkken og spiseplass. Her står BORA kokken, Eva klar til felles matlaging og middag.

Are you hungry? Spør Eva mens hun gir oss et glass vin med den ene hånden og rører i de friske grønnsakene med den andre. Vi ser med egne øyne at dampen forsvinner ned i viften. Før vi vet ordet av det står vi med en skål velsmakende grønnsaker og ris i hånden. Og mer vin. Just a small snack, sier Eva og går i gang med forretten. Hele tiden forklarer hun hva hun gjør og hvordan BORA virker. Til dagens treretter + snack er flere av koketoppene til BORA i bruk – særlig teppanyakien.

Vi kunne viet flere avsnitt til dette måltidet, men vi sier bare at dette måltidet var verdt turen i seg selv.

Kvelden ble avrundet med en nightcap på det koselige tyrolerhotellet og dag to kom og gikk med engasjert undervisning og praktiske øvelser innen planlegging, markedssføring og salg.

På ettermiddagen ble vi – med tysk presisjon – fraktet til flyplassen for å reise hjem, og vips satt vi i soffan hjemme litt ut på kvelden.

Tilbake er opplevelsene, entusiasmen og lærdommen. En følelse av å beherske produktene innerst til ytterst –litt sånn; bring on neste utfordring!

Tusen takk! Dette var overveldende.

God tur!

Klikk her for å melde deg på Training i Raubling!