Himmelsk matopplevelse

,
Bora in the air

BORA er ikke som alle andre. Det viser de også med sin «BORA in the air Revolution Tour». Haute Cuisine betyr jo egentlig høyt kjøkken – og det tas bokstavelig av BORA: De tar en hightech-glasskube, henger den 30 meter over bakken og lar gjestene nyte fantastisk kokekunst med en unik utsikt. Og selvsagt uten plagsom fettos eller matlukt, selv om maten lages underveis. Ja BORA er unike.

Opplevelse i glasskuben vil deltakerne huske for evig og alltid. I restauranten tilberedes og serveres førsteklasses mat av førsteklasses kokker. Og alt sammen henger i en vaier fra en kran  – i en svimlende høyde.

BORA in the air – en himmelsk matopplevelse i Københanvn 2018

 

BORA in the air velger alltid særdeles spektakulære steder og begivenheter– som i Berlin med utsikt til Spree og TV-tårnet, direkte ved siden av Atomium i Brüssel, høyt over Wiener Prater eller over takene i Düsseldorf ved starten av Tour de France.

De som er i luften med BORA får alle plass på første rad. Det er plass til opptil 18 personer i den 20 kvadratmeter store kuben, som med sin futuristiske belysning virker som et Science-Fiction-romskip i mørket. Om bord er det et kjøkken med de tre BORA benkeventilator-systemene. Et imponerende og praktisk bevis på at det bokstavelig talt ikke lenger finnes noen grenser for BORA benkeventilasjon.

Alle som er i luften med BORA, har plass på første rad, som her høyt over Wien.

Alle som er i luften med BORA, har plass på første rad, som her høyt over Wien.

Det hele startet som morsom inspirasjon for utvalgte BORA-kjøkkenforhandlere. Raskt utviklet det seg til et velrenommert internasjonal event. Med “Revolusjon på kjøkkenet” tilbyr BORA sine forretningspartnere en svært spesiell opplevelse som nå er ettertraktet over alt. Deltakerne får muligheten til å bli kjent med BORA benkeventilasjon på svært nært hold.

Maten tilberedes ofte av BORA-kokken Armin Auer, som siden 2015 har ledet BORA Cook Academy. Han har regelmessig med seg gjestekokker ved komfyrene i høyden. I Wien for eksempel flyttet de kjente østerrikske TV-kokkene Andi & Alex sitt daglige ORF-program “Frisch gekocht mit Andi und Alex” inn i glasscontaineren. Et filmcrew og fem kameraer ble med i glasscontaineren og hele fem episoder ble spilt inn i BORA Cube. Et vellykket eksperiment som vakte oppsikt.

De to berømte kokkene var veldig begeistret. “Jeg har aldri hatt en vakrere panorama under matlagingen”, sa Alex Frankhauser. Om BORA downdraft-systemene sa Andi Wojta:

«Jeg klarte ikke helt å forestille meg hvordan det skulle fungere å lage mat på så liten plass. Men allerede under prøvene ble vi begeistret. Det finnes ikke fett, os eller matlukt her inne. Avtrekks-teknologien til BORA er virkelig unik. Respekt!»
BORA tour Berlin

BERLIN Tyskland 17.-18. juni – En knapp time varer høydeopplevelsen. Mange gjester ville nok gjerne ha svevd mye lenger over hverdagen.

Oppriggingen av glasskuben, som både er kjøkken, resataurant og arrangementsted, er også en attraksjon. Glasskuben ankommer på den 19 meter lange og 40 tonn tunge BORA Cooking Truck. Tungløftskranen som BORA Cube heises opp i, er alltid omgitt av fascinerte tilskuere som tar bilder og filmer det spektakulære synet med sine smarttelefoner. Og de som får bli med opp –  får bokstavelig talt helt nye perspektiver. De blir inspirert til å tenke på nye måter – langt ut av boksen. Det er dette som forener bedriftsfilosofien til BORA med grunnideen bak Revoution Tour.

Kran-ballett foran solnedgangen i Berlin. En av dem har en helt spesiell last

Berlin, Fernsehwerft – Kran-ballett foran solnedgangen i Berlin. En av dem har en helt spesiell last.

BORA er bedriften som har motet til å være radikalt annerledes. Mot trenger også gjestene til BORA in the air. For noen kreves det litt overtalelse før de forlater gir slipp på den trygge bakkekontakten. Selve løftet varer kun en knapp time og selv om deltakere blir litt svimle i starten, bedyrer de fleste, i etterkant, at de føler seg veldig trygge i kuben. Sikkerheten ivaretas av Dekra. De kontrollerer både kranen og kuben nøye før hvert arrangement. Dessuten utføres ikke løftet hvis vindstyrken er over sju meter per sekund. Da garanteres det at den massive glasskuben henger i luften uten å pendle og gourmetene kan fokusere på den fantastiske utsikten og maten.

BORA in the air — det er «High Life» og en utflukt til gourmet-himmelen.

 

Se BORA benkeventilator i aksjon hos en våre dyktige forhandlere over hele Norge:

 

 

Kontakt oss her!

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Tekst MARTIN FRAAS
Bilder HANSI HECKMAIR, JAN-PETER BOENING, GÜNTHER PICHLKOSTNER, EVI RAMAEKERS