Kjøkkentrender 2024 – 7 tips til årets kjøkkentrender og interiørtrender

, ,
bilde av KWC Kio kjøkkenkran i et moderne kjøkken

Bærekraft, VÆREkraft, naturmaterialer og personlighet. Det er stikkord for årets kjøkkentrender som er på oppadstigende kurve.

I denne artikkelen gir vi deg hele 7 tips til årets kjøkkentrender og spår litt inn i neste års interiørtrender. Vi håper du får noen nyttige tips til din egen innredning. Men husk å følge ditt eget hjerte og personlige stil. Det er jo du som skal bruke kjøkkenet ditt hver dag!

Interiørtrender

Hva er det som påvirker interiørtrendene? Det er selvsagt flere ting, men først og fremst er det tidene vi lever i som påvirker oss. Hvor stabil er verden rundt oss? Hvilken konjunkturbølge lever vi med nå? Når verden føles litt kaotisk, ønsker vi for eksempel mer ro og harmoni i vårt hjem. Roligere farger og mykere kanter. Her gir vi deg kjøkkentreder for 2023 og 2024 – med konkrete tips.

 

årets kjøkkentrender

Årets kjøkkentrender

 1. Gjenbruk og bærekraft

Hvert år, når vi skal beskrive årets kjøkkentrender, kommer gjenbruk og bærekraft stadig høyere på listen. Og i år velger vi å sette det aller høyest. Vår økende sosiale bevissthet kan være en god pekepinn for trendbildet. Det er jo noe vakkert i ønsket om å bruke gode ting som allerede er skapt. Gjenbruk og bærekraft er rett og slett trendy og det utvikles stadig flere former for gjenbruk:

 • Blande gammelt og nytt: Du trenger ikke kjøpe ALT på loppemarked eller på Finn.no for å følge denne trenden. Det kan like godt være at du blander gammelt og nytt. For det er nettopp en slik trend som vi ser mer og mer av.
 • Det personlig kjøkken med godt brukt: Det kan være å skreddersy et helt nytt kjøkken rundt et gammelt arvemøbel. Eller det kan være at du finner en gammel kaffekjele på loftet som får et nytt liv i ditt moderne kjøkken. Gjør interiøret mer personlig med gjenstander som har en historikk.
 • Kvalitet i hvitevarer og armaturer – varige ting: Du har kanskje hørt det danske ordspråket “Du græder kun en gang når du køber kvalitet”. For hvem av oss har ikke stått i kassen hos en av våre el-kjeder og visst at dette kjøpet har en begrenset tid. Tenkt at dette er egentlig altfor billig – og lurt på hvor fort det går i stykker. Verden trenger ikke slik søppelproduksjon lenger. Vi trenger holdbare hvitevarer. Som faktisk er laget for å vare – med gode råmaterialer. Forbrukerne ønsker dette i stadig økende grad. Og dermed er vi i en trend hvor vi prioriterer kvalitet fremfor pris. Da ønsker vi oss heller færre TING.

Tips: Gjenbruk – trenden med ulike overflater på kjøkkeninnredning (se punktet under) passer perfekt for en litt smalere lommebok med tanke på gjenbruk av kjøkkenelementer. En kjøkkenøy kan godt være i helt annen overflate enn skapveggen  – eller over- og underskap i ulike farger/materialer… «Alt» er lov.

 

Hva er en kombi-dampovn?

 

 1. Naturmaterialer i årets kjøkkentrender 2024

Vi ønsker å omgi oss med materialer som vi også finner i naturen. Materialer som representerer det trygge og som har en naturlig kvalitet og holdbarhet. Dermed kommer du svært nærme interiørtrenden med materialer som:

 • Ulike tresorter – mørke, men mer og mer lyse
 • Stein, marmor og glass
 • Grønne planter og urter – som du gjerne dyrker selv
 • Naturlige tekstiler som gardiner, duker og håndklær i lin
 • Kjøkken i ulike farger/finisher i kombinasjoner av tresorter og/eller farger
 • Mønstret marmor sammen med rolige tresorter
 • Sett materialene sammen som kontraster – det myke med det harde, det lyse og det mørke, gammelt med nytt

Tips: Om du ikke bygger om hele kjøkkenet, kan gjenstander laget av naturmaterialer fungere som tilbehør og pyntegjenstander og gi deg en følelse av fornying

 

Hva er en kombi-dampovn?

 

 

 1.  Årets FARGER

Årets farger har også sin opprinnelse i naturen. Vi ser for eksempel blåtoner som minner om himmel og hav, røde toner som terra cotta – og andre duse og jordnære farger.

Fargene kan kombineres ton i ton – med for eksempel samme farge på vegg og innredning/møbler, men også en kombo av nøytrale og lyse toner med innslag av sterke farger – såkalt colorsplash – til og med noen innslag av neon. De sistnevnte er ofte innslag som enkelt kan byttes ut – som mindre møbler og interiørdetaljer.

Kjøkkenprodusentene har stadig flere farger i sine kjøkkenkolleksjoner. Vi ser også nye og bærekraftige overflater som trender. Den gode gamle linoleumen er tilbake for fullt – nå som overflate på kjøkkeninnredning. Og du, nå kommer også det gode gamle hvite kjøkkenet tilbake. Ikke i høyglans, men i duse, matte og behagelige hvitfarger.

Skal fargen være matt eller blank? Matte farger råder fremdeles trendene, men også en kombinasjon hvor noen kontrastpunkter med blanke flater kan friske opp.

Hva med tapet? Både teksturtapet og mønstret tapet er trender som gjør seg gjeldende. Vegger med listverk som danner paneler er også svært populært. Teksturer som spiler har vi jo sett en stund og stadig flere varianter dominerer trendbildet. Stikkordet er tekstur.

Så her skjønner du at vi har med en deilig valgfrihet å gjøre. Og til syvende og sist er det din personlige smak som avgjør hvordan ditt kjøkken skal se ut!

Tips: Kjøkken og vegg i samme farge vil øke romfølelsen og få kjøkkenet til å fremstå som større.

 

Hva er en kombi-dampovn?

 

 1. Formspråk i årets kjøkkentrender

Organiske og beroligende former som avrundede kanter og buede kjøkkenøyer og åpninger. Også her liker vi kontraster – med myke kanter mot for eksempel harde bordplater i stein.

Denne trenden gir rom for å tenke helt nytt – og det unike blir en trend i seg selv. Flere og flere kjøkken har multifunksjonelle løsninger. Arbeidsflater som enkelt kan «gjemmes» bort, slik at rommet ikke alltid må se ut som et kjøkken. Kjøkken uten overskap og avtrekkshetter. De fleste kjøkkenforhandlere har smarte løsninger for slike stuekjøkken – som for eksempel benkeventilator – kokeplater med integrert og svært effektiv ventilator samt såkalte pocket-skap hvor skapdørene forsvinner når de er åpnet opp.

Retro-former trender også som aldri før så du trenger ikke nødvendigvis forkaste et gammelt kjøkken. Kanskje kan det fikses litt på – og bli det mest trendy av dem alle?

Tips: Kombiner nytt og gammelt – og spar tid og penger og få en personlig stil.

Tips: Oppsøk din nærmeste kjøkkenforhandler og se alle de smarte løsningene som finnes i moderne kjøkken! Du vil garantert bli overrasket og inspirert!

 

..årets kjøkkentrender

 

 1. Metaller

 

Å fiffe opp kjøkkenet med lekre metallelementer som grep, kraner og lamper er lekkert. Lenge har de varme metallene dominert trendbildet, men nå er vi på full fart inn i en periode hvor kalde metaller får større og større vekt. Også her er bærekraft en viktig faktor og da er rustfritt stål den klare vinner. Fremstillingen av rustfritt stål er svært miljøvennlig og helt blyfri ifht de fleste andre overflater. I tillegg er stål gjenvinnbart og svært hygienisk på et kjøkken. Vi ser en økning i hele benkeplater i rustfritt stål og i detaljer som grep og armaturer i stål er på full fart fremover. Der hvor varme metaller gir en lun effekt, gir de kalde metallene en følelse av industriell luksus.

Tips: Visste du at du får kjøpt både «sølvfarget» og «gullfarget» ventilatorrist til alle BORA Pure-modellene?

Tips: Kjøkkenkraner fra KWC – med høy kvalitet – innfrir alle krav til bærekraft, kvalitet- og vakkert design.

 

.

 

 1. Funksjoner

Vi bruker heldigvis mer og mer tid på matlaging. Trenden er på vei bort fra ultra-prosessert mat og vi lager mer fra bunnen av. Vi ønsker i stadig større grad å lage mat sammen – også med gjestene våre. Ja, det finnes vel knapt noe koseligere enn å stå rundt skjærefjel eller boblende gryter sammen med de vi er glade i – for så å sette seg rundt bordet og nyte resultatene sammen.

Et kjøkken er til for å lage mat i. Men også mye, mye mer. Velkommen til et VÆREkraftig kjøkken, sier BORA. Et kjøkken hvor det rett og slett er godt å være! Et oppholdskjøkken – et kjøkkenallrom. Til å gjøre lekser i, til å ha hjemmekontor i, til å ha den gode samtalen i, til å le sammen i, til å betro seg i og kanskje til og med danse i?

Ved å fjerne irriterende elementer som fett, matlukt, ventilatorstøy, generende apparater som stenger for sikten osv. skapes et rom for ro og hygge – såvel som for himmelske matretter.

Høye skap fra gulv til tak – som gjemmer matlagingssoner bak dører som forsvinner inn i veggen når det er åpne. Kjøkkenbenker som minner mer om en skjenk enn et kjøkken samt kjøkkenøyer med spiseplass som også brukes til å gjøre lekser ved. Store og støyende kjøkkenhetter har «forsvunnet» ned i koketoppen hvor de effektivt og nærmest lydløst fjerner matlukt, stekepartikler og fett.

Tips: Teknisk ledende benkeventilatorer fra BORA er de mest effektive kjøkkenvifter på markedet. BORA har en dokumentert effekt på hele 99,7%, kåres stadig til best i test og har flest design-awards i markedet.

 

årets kjøkkentrender

 

 1. Økonomi

Du trenger ikke investere en halv årslønn for å fornye kjøkkenet ditt. I først omgang kommer du langt med en malerkost og litt små-fornying. Velg ut de delene som er slitt og bytt dem ut i første omgang. Å bytte benkeplate kan gi et slitent kjøkken et flott løft. Ny farge på veggene – eller på selve kjøkkeninnredningen er en enkel oppgave som kan utsette en kjøkkenrenovasjon i noen år. Få et trendy uttrykk ved å sette frem noen vakre fjøler i tre. Og gjerne bytte litt på hva som står fremme.

Tips: Har du tenkt over hvordan uttrykket på kjøkkenet ditt enkelt kan endres ved å bytte ut kjøkkenkranen?

La drømmen om nytt kjøkken leve!

Men for all del: La drømmen om nytt kjøkken leve! Og oppsøk for all del våre fantastiske kjøkkenforhandlere og BORA-forhandlere. De er virkelig fagpersoner og KAN kjøkken. De gir de aller beste råd når drømmekjøkkenet skal realiseres.

Vi ønsker det lykke til med DITT kjøkken!

Teknisk ledende benkeventilatorer fra BORA er de mest effektive kjøkkenvifter på markedet. De har en effekt på hele 99,7%, kåres stadig til best i test og har flest design-awards i markedet.

 

Se BORAs kjøkkenprodukter i aksjon hos en våre dyktige forhandlere over hele Norge: