drømmehus blir virkelighet - bilde av en spisestue med fin utsikt over vann og solnedgang

Drømmehuset til Lill-Anita og Jakob Nyquist @nyquist_home begynte å ta form i tankene allerede da de traff hverandre for mange år siden. De hadde hver sin dyrebutikk da de møttes og begge to er lidenskapelig opptatt av interiør og bolig. Les hvordan deres drømmehus blir virkelighet her.

Nå har de gjort boliginteressen til sitt levebrød. Han som eiendomsutvikler og hun som fotograf. Og drømmehus har de bygget. Opptil flere. Stadig får de ny inspirasjon og nye ideer. Nå har de nettopp flyttet inn i sin nåværende drømmebolig. Og litt av et drømmehus har det blitt.

Tegnet huset selv

Da tomten med den unike utsikten dukket opp, var det ingen tvil hos ekteparet. Her skulle neste drømmebolig bygges. Lill-Anita og Jakob har tegnet huset selv – og sakte, men sikkert, sett at det blir virkelighet.

 

drømmehus blir virkelighet

Utsikten stod sentralt i valg av farger, materialer og belysning

Unik utsikt

Utsikten og det spesielle lyset på tomten har vært førende for design av eksteriør og interiør.

Det første du ser når du åpner døren er utsikten. Øyet ledes mot utsikten gjennom hele huset og i alle etasjer. Farger, materialer, belysning og detaljer er nøye utvalgt og tilpasset utsikten. Virkningen er både fascinerende og inntagende.

Et annet hensyn som ble tatt under planleggingen er familien. Her er barn og ungdom, i flere aldre, som alle ønsker å ha med seg venner hjem. Så nå er huset stadig fullt av folk i aktivitet i alle rom. Og kanskje særlig det sosiale kjøkken-oppholdsrommet.

 

drømmehus blir virkelighet - bilde av en kjøkkenøy med BORA koketopp og familie som lager mat og spiser.

Familien elsker å sitte rundt kjøkkenøya mens det lages både hverdagsmat og festmat på BORA Professional 3.0

Kjøkken med BORA Professional 3.0

Paret elsker å ha venner og familie på besøk og derfor sto et stort stuekjøkken høyt på ønskelisten.

Kjøkkenet har paret designet selv og ingen funksjoner er overlatt til tilfeldighetene. Stor arbeidsplass rundt koketoppen er praktisk. «Alt vi trenger er tilgjengelig og vi kan nyte utsikten mens vi lager mat». Rundt den store koketoppen har paret valgt enorme, blanke fliser som gir et lekkert og eksklusivt preg.

Matglede med BORA og teppanyaki

Å lage mat står sentralt i familien, særlig hos Jakob. BORA Professional 3.0 benkeventilator og teppanyaki gir en helt egen måte å lage mat på. Sosialt og morsomt. Gjestene henger gjerne rundt øya og blir stående å se på at siste finnish blir lagt på maten.

Latteren sitter løst og samtalene flyter lett i fravær av ventilatorstøy.

«BORA tar matlaging til et helt nytt nivå», sier Jakob. «Jeg er nesten i «kokkehimmelen». Matlagingen blir som en opplevelse! For ikke å snakke om smaken!»

Drømmehus blir virkelighet - bilde av en nydelig utsikt. BORA gir så stor mulighet for sosiale matlagingsøyeblikk

Man kan jo ikke ødelegge en slik utsikt med en tradisjo-nell kjøkkenhette! BORA downdraft gir så stor mulighet for sosiale matlagingsøyeblikk

Å se at drømmehuset blir virkelighet

I løpet av de siste årene har husbyggingen også møtt mange hindringer. Vi tenker på pandemi, materialmangel, valutakurser og priser som har skutt i været. Men tålmodighet er gull. Og å se at planene kommer til liv er helt fantastisk, sier Lill-Anita!

Interiørtrendene har også forandret seg i løpet av byggeperioden. Men paret var enige om å følge den opprinnelige planen, den som lå deres hjerte og smak nærmest!

«Å se drømmen bli virkelighet kan bare ikke beskrives» sier paret nesten i kor.

Suksessfaktor

Vi to er en bra miks av kreativitet og rolig jordnærhet, sier Lill-Anita. Jeg kan komme med de villeste ideer, så er det Jakob som roer det hele ned. Men han gjennomfører også mange av ideene, om de er aldri så ambisiøse.

Hvilke råd vil dere gi til andre husbyggere?

Vær tålmodig. Det er ikke alltid de enkle løsningene som er best. Følg deres eget hjerte og egen smak. Ikke være redd for å se nye løsninger underveis. Mange av dem lar seg faktisk gjennomføre.

Teppanyakien gir så jevn og stabil varme. Vi bruker nesten ikke stekepanne lenger!

 

Vi takker for titten

Nå skal familien nyte drømmehuset i lang tid fremover. Men det ligger nok i kortene at neste drømmehusprosjekt allerede har begynt å ta form på papiret.

Følg paret videre på Instagram – kanskje enda flere drømmehus blir virkelighet i fremtiden: @nyquist_home

 

Bilde av et par som lager mat på BORA Professional 3.0 som illustrerer en artikkel om drømmehus blir virkelighet

BORA Professional gjør matlagingen til en opplevelse. Både for meg og våre gjester. Det kan rett og slett ikke sammenlignes med før.

 

Se BORA benkeventilator i aksjon hos en våre dyktige forhandlere over hele Norge:

Følg os på instagram for inspirerende køkkenbilleder!

Flere morsomme historier finner du på vår Facebook side.

Kontakt oss her!

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.